29 / 04 / 2024

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur’luya zam müjdesi! İşte temmuz zammı takvimi!

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur’luya zam müjdesi! İşte temmuz zammı takvimi!

Asgari ücret, memur, işçi ve EYT'li yurttaşlar için yeni düzenlemeler ve zam hesaplamaları hızlandı. Seçim sonrasında çıkarılacak yeni kanunlarla beraber maaşlarda artış olacak. Kimi seyyanen artış alırken kimine de refah payı ödenecek. Temmuzda da asgari ücrete zam gelecek. İşte zam takvimi...



700 bin kamu işçisinin yüzde 45 seviyesindeki maaş zammının açıklanmasının ardından milyonlarca emekli, memur ve işçi gözünü temmuz ve ağustos dönemine dikmiş durumda. Temmuzda gerçekleştirilecek yılın ikinci enflasyon artışı hem emeklileri hem de memurları kapsamıyor. Bunun yanı sıra, temmuz ayıyla beraber belirlenecek yeni asgari ücret özel sektör çalışanlarının maaşlarını artıracak.

Daha sonra ağustosta memurlar ve memur emeklilerini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri gerçekleştirilecek. Yaklaşık 7-8 milyon memur ve emekli yurttaşı kapsayan bu görüşmelerde 2024 ve 2025 senelerinde gerçekleştirilecek zam oranları belirlenecek.

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur’luya zam müjdesi! İşte temmuz zammı takvimi!

İLK YASA 7.500 TL İÇİN

Seçimlerden sonra TBMM’ye gelecek ilk yasal düzenlemeler arasında yer alan emeklilerin seyyanen artışına ilişkin olacak. Daha önce 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı 7.500 TL'ye yükseltilmişti. Şimdi 7.500 TL'nin üzerinde aylık alan yurttaşlar için de kademeli bir artış yaşanacak.

Burada 7.500-10 bin TL arasında aylık alan yurttaşlardan başlamak üzere 10 bin -15 bin TL arası, 15 bin-20 bin TL arası ve 20 bin TL'nin üzerinde aylık alan yurttaşlar olmak üzere değişik kesimlere çeşitli zamlar yapılacak. Bu sayede, taban aylıkla beraber daha üstünde alan yurttaşlar arasında kapanmış olan makas ile ilgili düzenleme de yapılacak.

İşte detaylar...


Geri Dön