02 / 05 / 2024

Milyonları şoke edecek haber! KDV borcunuz olabilir! Acilen göz atın!

Milyonları şoke edecek haber! KDV borcunuz olabilir! Acilen göz atın!

KDV oranlarında yapılan zamlar okul ücretlerine ek zam olarak yansıdı. Okul yönetimleri, okulların açılıp taksit ödemelerinin başlaması ile beraber yeni faturaları yüzde 10 KDV ekleyerek kesmek zorunda kaldı. Okul ücretini taksitli ödeyen veliler, gelecek aylarda her taksitten sonra KDV de ödeyecek.



Seçimlerden sonra bütçeye kaynak sağlamak amacıyla Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarında gerçekleşen zamlar okul ücretlerine ilave zam olarak yansıtıldı. Okul yöneticilerinin velilerden istediği KDV farkı özel okulun yıllık tutarına ve aylık taksit ücretine göre farklılık gösteriyor.

Milyonları şoke edecek haber! KDV borcunuz olabilir! Acilen göz atın!

SÜPRİZ KDV

Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer’in haberine göre, velilere gönderilen yazıda, öğrenci başına 7 bin Türk Lirası’nı bulan KDV farklarının okula kalmayacağı, Gelir İdaresi Başkanlığı'na (GİB) gönderileceği ifade edildi. Gönderilen borç yazıları veliler ile okul yönetimleri arasında gerginliklerin yaşanmasına da neden oldu. KDV oranları, 7 Temmuz 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile ikişer puan artırıldı. Söz konusu karar ile beraber eğitim hizmetlerine uygulanan KDV de yüzde 10 seviyesine çıkarıldı. Fakat özel okullarda okul ücretlerinin genel olarak yıllar öncesinden belirlenip ileriki senelere yönelik otomatik artışlara bağlanması ile beraber faturaların taksit ödemelerinden sonra kesilmesi velilerin sürpriz borçlar ile karşı karşıya kalmasına yol açtı. Öte yandan, okul yönetimleri, okulların açılıp taksit ödemelerinin başlaması ile beraber yeni faturaları yüzde 10 oranında KDV ilave ederek kesmek zorunda kaldı. Bu kapsamda, okul ücretini taksitli ödeyen veliler, gelecek aylarda her taksitten sonra bir de ilave olarak KDV farkını yatırmak zorunda kalacak.

Milyonları şoke edecek haber! KDV borcunuz olabilir! Acilen göz atın!

PANDEMİDE İADE EDİLMİŞTİ

Öte yandan, KDV farkı okul ücretine göre farklılık gösteriyor. Örneğin okul ücreti yıllık 100 bin Türk Lirası olan veliler 1.683 Türk Lirası, 300 bin Türk Lirası olan veliler 5 bin 050 Türk Lirası KDV farkı yatırmak zorunda kalacak. Velilere gönderilen yazıda, pandemi sebebi ile KDV'nin yüzde 8 seviyesinden yüzde 1 seviyesine düşürüldüğü ve bu nedenle, aradaki farkın velilere iade edildiği bilgisi de kaydedildi.

Milyonlara yüzde 35.73, 49.46 ve 51.46 zam oranıyla maaşlar kuruş kuruş hesaplandı! Kim, ne kadar maaş alacak?

Konut satışında devrim niteliğinde bir dönem! Fiyatlar düşecek mi? Uzman isim peş peşe açıkladı!

Tam 7 bankanın faiz getiri hesabı sil baştan değişti! İşte banka banka mevduat faiz hesabı...


Geri Dön