28 / 04 / 2024

Konut satışında devrim niteliğinde bir dönem! Fiyatlar düşecek mi? Uzman isim peş peşe açıkladı!

Konut satışında devrim niteliğinde bir dönem! Fiyatlar düşecek mi? Uzman isim peş peşe açıkladı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Emlakta da satış fiyatlarında köpük büyük oranda ortadan kalktı" ifadelerini kullanmıştı. Peki, emlak sektöründe son durum ne? Konut satışındaki yeni uygulama nasıl olacak? İşte detaylar...



Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Emlakta da satış fiyatlarında köpük büyük oranda ortadan kalktı. Sahte ilan vasıtasıyla fiyat şişirmelerine karşı cezai, caydırıcı tedbirler içeren yönetmeliğimiz 1 Kasım tarihinde yürürlüğe girince piyasanın daha da gevşeyeceğine şahit olacağız. Bir ekip kurduk. Ekibimiz çok sayıda ilanları izliyor. Kısa süre içinde köpürten fiyat artışları ile ilgili kontrollerini yapıyor. Bir iki güne kadar da onun neticelerini açıklayacağız” şeklinde konuştu.

Konut satışında devrim niteliğinde bir dönem! Fiyatlar düşecek mi? Uzman isim peş peşe açıkladı!

YENİ DÜZENLEME İLE BİRLİKTE KİRA FİYATLARINDA DÜŞÜŞ GÖRÜLÜR MÜ?

Milliyet’in haberine göre, Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı konuya yönelik şunları söyledi: “Taşınmaz ticaretine ilişkin yapılan yönetmelik değişikliğiyle beraber 1 Kasım tarihi itibarıyla taşınmaz ilanlarının yayınlanmasında yeni bir düzenleme gerçekleşecek. Bu doğrultuda, özellikle ilan girişlerinde direkt mal sahibi kontrolü gerekse de ilan girenin bu ilana yönelik yetkisinin kontrolü kurulacak yeni bir sistem üzerinden yapılması öngörülüyor.”

‘MAL SAHİBİ VE AKRABALIK BAĞI KONTROL EDİLECEK’

“Sahte ilanların ve ilanlardaki bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi amaçlanan düzenlemede mal sahibi olarak ilan giren kişilerin de gerçekten taşınmazın sahibi olup olmadığı ya da bu noktadaki akrabalık bağının da incelenmesi amaçlanıyor.”

‘DAHA GERÇEKÇİ FİYAT OLUŞACAK’

“Bu kapsamda, ilan portallarına doğrulanmış mal sahibi ve doğrulanmış taşınmaz kontrolü gerçekleştirilmiş ilanlar girilebiliyor olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuya ilişkin açıklamaları gerekse de Ticaret Bakanı Ömer Polat’ın açıklamalar gösteriyor ki gerek taşınmaz gerekse de ikinci el araç ilanlarında bu sistemlerden yapılacak doğrulamalarla beraber daha gerçekçi fiyatların oluşması rekabet koşullarının normalleştirilmesi sağlanacaktır.”

Konut satışında devrim niteliğinde bir dönem! Fiyatlar düşecek mi? Uzman isim peş peşe açıkladı!

‘DOĞRULAMA E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK’

“Bu sisteme yönelik kontroller de çalışmalar sürüyor. e-Devlet Kapısı üzerinden yapılacak olan doğrulamaların ilerleyen günlerde nasıl şekilleneceğini biz de sektör temsilcileri olarak izliyoruz.

Bizim sektör temsilcileri olarak düşüncemiz, bu söz konusu sistemi mümkün olduğu kadar Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) ve veri paylaşımı yapmadan girilen bilgilerin doğruluğunun onaylanması ve bu kapsamda, ilanları yayınlayabilmemizdir.”

O şehirde kiralık ev fiyatları resmen fırladı! ‘Öğrenciye uygun’ kiralar 12 bin 500 TL’den başlıyor!

Benzin, motorin ve LPG’de çok konuşulacak karar! Peş peşe zam gelmişti! Resmen düğmeye basıldı!

Tam 7 bankanın faiz getiri hesabı sil baştan değişti! İşte banka banka mevduat faiz hesabı...


Geri Dön