26 / 05 / 2024

Milyonların merakla beklediği 3600 ek göstergeye nokta koyuldu! Hangi memurlar kapsama alındı? Maaşlar ne kadar artacak?

Milyonların merakla beklediği 3600 ek göstergeye nokta koyuldu! Hangi memurlar kapsama alındı? Maaşlar ne kadar artacak?

Milyonlarca memur ve memur emeklisi nefeslerini tuttu, 3600 ek göstergenin detaylarını merak ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan 3600 ek göstergesinin detayları netleşti. 3600 ek göstergenin kimleri kapsayacağı da belli oldu.



Emekli ikramiyelerinde yüzde 20-21 artış olacağını söyleyen Zengin, örneklerle açıkladı:

"Örneğin temmuz ayında varsayalım ki yüzde 40 zam geldiği takdirde bizim 1234 lira konuştuğumuz rakamın üzerine 500 lira daha koyduğunuzda 1734 lira olacak. Uygulama eğer Ocak 2023 olacaksa, ki benim tahminim öyle, dolayısıyla ocak ayında alınan zam bu rakama ilave edilecek. O nedenle, 25-30 yıllık kamu görevlisi olarak çalışmış emekliler, şu an aldıkları maaşı yüzde 21-22 ile çarpıp alacağı maaşı hesaplayabilir.”

Memur-Sen’in tazminat yansıtma oranları ile ilgili hükümete sunduğu teklife değinen Zengin, şöyle konuştu:

“Bu ne anlama geliyor, tazminat yansıtma oranları, kamu görevlilerinin göstergelerine göre, yüzde 55’ten başlıyor yüzde 255’e kadar çıkıyor. Tazminat yansıtma oranları artarsa, bazı kamu görevlilerinin ek göstergesi artamasa bile bu teklifle maaşlarda artış gerçekleşebilir.”

Milyonların merakla beklediği 3600 ek göstergeye nokta koyuldu! Hangi memurlar kapsama alındı? Maaşlar ne kadar artacak?

EDİTÖR NOTU: Bu haber 2 Haziran 2022 tarihinde saat 02.04’de yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 16,40 Türk Lirası, euro 17,50 Türk Lirası, altının gramı ise 973 Türk Lirası değerinde.

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl kötü haberi verdi! Eğer bundan vazgeçerlerse doğalgaza gelecek zammı düşünemiyorum

Ekmek yemek de lüks olacak! Sektörün ağır topları son zamdan sonra ekmeğin kaç lira olacağını açıkladı 

Elinizdeki telefonlarınıza çok iyi bakın aman bozulmasın! İşte telefon fiyatlarına gelen son zam 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön