Mimar Levent Aksüt, ARÜ öğrencileriyle buluştu!
Yurt içinde ve yurt dışında birçok başarılara imza atan Yüksek Mimar Mühendis Levent Aksüt’ün konuşmacısı olduğu, ‘Hayat ve İnsan’ isimli bir söyleşi gerçekleştirildi.
ARÜ Yenisey Sosyal Gençlik Kulübü tarafından organize edilen programda Aksüt, ARÜ Yenisey Yerleşkesi’nin kuruluş hikayesini, tecrübelerini ve başarı hikayelerini öğrenciler ile paylaştı. Aksüt ayrıca katılımcılara sürpriz yaparak eşsiz bir keman resitali verdi.
ARÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşiye ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Doğan, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Alper Karadağ, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Kılıç, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program, Yüksek Mimar Mühendis Levent Aksüt’ün biyografisinin okunması ile başladı. Program, ARÜ Yenisey Sosyal Gençlik Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan, Aksüt’ün Meis Adası’ndan Kaş’a kadar yüzme macerasını anlattığı videonun izletilmesi ile devam etti.
Programın açış konuşması Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Doğan tarafından yapıldı. Aksüt’ün ARÜ Yenisey Yerleşkesi’nin kurulmasında önemli katkıları bulunduğunu belirten Prof. Dr. Doğan, şöyle konuştu, “Kendisini ağırlamaktan, ev sahipliği yapmaktan, kendi evinde ağırlamaktan büyük gurur duyuyoruz. Kendisini davet etmeden önce size çok kısa duygularımı paylaşmak istiyorum. Sizi bilmiyorum ama ben Ardahan’a görev yapmaya geldiğimde tam 5 yıl önce, kampüste küçük dağ çilekleri ile dağ kekikleri vardı. Can dostum Rektörümüz Sayın Ramazan Korkmaz Ankara’ya davetli olmasaydı bu konuşmayı o yapacaktı, o bu tepeyi gösterip ‘işte benim aşkım bu’ demişti. ‘Öğrencilerimiz, memurlarımız, meslektaşlarımız için Türkiye’de parmakla gösterilecek bir yerleşke yapma, kurma hayalim var’ demişti hocam. ‘Bu rüyama gelir misin hocam?’ dedi cümlesini bitirmeden birbirimize sarılmıştık.”
BİR İŞİ HERKES YAPAR AMA İKİ ÇEŞİT İNSAN VARDIR; AŞK İLE YAPANLAR, LAF OLSUN DİYE YAPANLAR
Aksüt’ün ARÜ Yenisey Yerleşkesi’nin kurulması için büyük bir özveri ile çalıştığını belirten Prof. Dr. Doğan, “Bir işi herkes yapar ama iki çeşit insan vardır; aşk ile yapanlar, laf olsun diye yapanlar. Aşk ile yapanların gözünde o aşkı görürsünüz onlarda hile, yalan, dolan, silsile olmaz. Alınları açıktır.” dedi. Prof. Dr. Doğan’ın açış konuşmasının ardından sözü Yüksek Mimar Mühendis Levent Aksüt aldı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 1773’te kurulduğunu ancak yüzme havuzuna 10 sene önce kavuştuğunu belirten Aksüt, ARÜ öğrencilerinin 1 sene sonra kapalı yüzme havuzuna kavuşacakları için çok şanslı olduklarını ifade etti. Aksüt, “Ardahan’da güzel bir hava var. Siz hepiniz o havanın içindesiniz. Bu hava ne? Bakın fizikte diyapazon vardır. Bu diyapazona saniyede 875 titreşimle vurursanız bunun sesini alan diğer diyapazonlar da titremeye başlar.” dedi. ARÜ’ nün kendine has bir havası ve sevgisi olduğunu vurgulayan Aksüt sözlerine şöyle devam etti, “Hepsinden birden aynı ses geliyor bir sevgi var. Bu sevgiyi her yerde bulamazsınız. Beni de bu sevgi yumağı çekiyor buraya. Ben buraya ilk geldiğim zaman Kars’tan buraya doğru düzgün yol yoktu. Karda kışta kalktık geldik buraya. Ramazan Hocayla tanıştık. O bir ışık bana göre. Bulunmaz bir insan.”
AKSÜT, “BU ÜNİVERSİTEDE BÜTÜN CANLILARA SEVGİ VAR”
Aksüt, Ardahan’da yaşayanların çok şanslı olduğunu belirterek, “Sizler çok şanslısınız. Çünkü Ardahan’ın havası temiz, insanı temiz çok güzel bir yer. Bir gün uçağımı beklerken biri geldi, ‘Siz buraya gelip gidiyorsunuz ne yapıyorsunuz burada?’ dedi. ‘Üniversite yapıyorum’ deyince ‘ Allah razı olsun’ dedi. Bu çok büyük bir mükâfattır. Ben ne öğrendiysem vermeye çalıştım. Ramazan Hoca ‘ Levent’ciğim sen 100 liraya yapılacak işi 1 liraya yaptın neden?’ dedi. Cevabım şuydu; ‘Bana bu memleketi emanet edenler bugün toprak altında. Bugün onlara karşı borcumu ödüyorum.’ İnsana değer Allah’a değerdir. Allah’a saygıdır. Çünkü biz yaratılmışı severiz yaratandan ötürü. Bu üniversitede bütün canlılara sevgi var.” dedi.
Aksüt, konuşmasını tamamladıktan sonra katılımcılara bir sürpriz yaparak keman resitali sundu. Kemanı ile farklı sanatçılara ait eserleri çalan Aksüt, son olarak kendi bestesini çalarak katılımcılara eşsiz bir müzik ziyafeti sundu.
Program sonunda Prof. Dr. Doğan tarafından Aksüt’e çiçek ve teşekkür belgesi takdim edildi. Hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından program tamamlandı.
Hürriyet