28 / 04 / 2024

Mimar ve Mühendis Dergisi 67. sayısını çıkardı!

 Mimar ve Mühendis Dergisi 67. sayısını çıkardı!

Mimar ve Mühendis Dergisi'nin 67. sayısında ‘Enerji’’ konusu ile sizlerle buluşuyor




Ülkelerin enerji talepleri kalkınma, sanayileşme, şehirleşme, teknolojinin yaygınlaşması, refah ve nüfus artışıyla doğru orantılı olarak hızla değişmektedir. Özellikle gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin yüksek standartlardaki hayatlarını sürdürebilmeleri için vazgeçilmez bir kaynak olan enerjinin sürekli ve güvenli bir şekilde arz edilmesi bir yana hem iyi yönetilip hem de düşük maliyetli olarak hayata yansıtılması büyük önem taşımaktadır. Özellikle önümüzdeki yıllarda başta büyük bir enerji açlığı olan Çin ve Hindistan olmak üzere gelişmiş ülkelerden kaynaklanacak yüksek talep artışı hem bu konuda büyük bir rekabet ortamı oluşturmakta hem de enerji politikalarının serbestleşmesi, yatırımları ve yönetilmesi konusunda birçok konuyu önümüze koymaktadır. Bu sayımızda dosyamızda yer alan “Enerji” konusunu bu sektörün uzmanları ile derinlemesine inceledik. Başta EÜAŞ Genel Müdürü Sayın Halil Alış olmak üzere iş dünyası temsilcileri ve akademisyenler sektörü dergimiz için değerlendirdi.


Ayrıca bu sayımızda özellikle şehirleşme, mimarlık ve depremler üzerine mutlaka okunması gereken makalelere yer verdik. Şehirlerimiz ve deprem konuları üzerine sadece MMG değil diğer sivil toplum kuruluşlarının da harekete geçmesiyle özellikle Ağustos ayı konferans ve seminerlerle geçildi. Bu makalelerin haricinde Mimar ve Mühendis dergisinin her sayısında olduğu gibi, gezi yazılarını, mimari değerlendirmeleri, Mimar ve Mühendisler Grubu’ndan haberleri bu sayımızda da okuma fırsatı bulacaksınız.

Dergimizde;


Genel Başkanımız Sayın Avni ÇEBİ’nin “Enerji Yönetiminde, Arz ve Güvenlikte Yeni Yaklaşımlar” başlıklı başyazısını, Kayseri Milletveili Prof. Dr. Pelin Gündeş BAKIR’ın, Doç. Dr. Ahmet Erdal Osmanlıoğlu’nun, Gıda Güvenliği Hareketi Başkanı Kemal ÖZER ve Enerji Verimlilği Derneği Başkanı Erkan GÜRKAN’ın makaleleri ile Doç. Dr. Özdoğan YILMAZ ve Dr. İshak Arslan ile gerçekleştirilen söyleşileri ilgi ile okuyacağınızı ümit ediyoruz.


Mimar ve Mühendis dergisinin PDF formatına bu linkten ulaşabilirsiniz. http://www.mmg.org.tr/mmg67.pdf


“Siber Güvenlik” başlıklı 68. sayımızda buluşmak ümidiyle,


Saygılarımızla,



MİMAR VE MÜHENDİSLER GRUBU

 


Geri Dön