30 / 04 / 2024

Mimarlar neşelendi, projelere renk geldi!

Mimarlar neşelendi, projelere renk geldi!

Yatırımcıların krizden etkilenmesiyle istedikleri projeleri hayata geçiremiyor



Yatırımcıların krizden etkilenmesiyle istedikleri projeleri hayata geçiremeyen ve maliyetlerden dolayı yaratıcılıklarını kullanamayan dünyaca ünlü mimarların keyfi yerine gelince bu, projelere de yansıdı, konutlar renklendi Arjantin'de çatısı dalga formlarından oluşan ofis, Hong Kong'ta Norman Foster imzalı uçuk kültür merkezi, Kaliforniya'da ise Harikalar Diyarı'nı andıran villa projesi, Cape Town'da ise kristal tanecikli proje görenleri şaşırtıyor.

Arjantin
Çatısı dalgalı, içi teraslı ofis Dünyaca
ünlü mimarlık şirketi Foster and Partners ile Arjantin'in yerel mimarlık şirketlerinden BBRCH-Minond tarafından Buenos Aires'te hayata geçirilen Banco Ciudad de Buenos Aires projesi, bölgenin enerji tasarrufu sağlayan en yeşil projelerinden biri olacak. Şehrin ticari nabzının attığı bir merkez olarak kullanılacak bina, etrafını çevreleyen yeşil alan ile ilginç bir görüntü oluşturacak. Çatısı dalga formları ile hareketlendirilen binanın giriş bölümünde ise aynı hareket aşağıya doğru sarkan bir uzantı ile ilginç görüntü oluşturuyor. İçerisinde teraslara yer verilen ilk ofis projesi olma özelliği de gösteren proje içeriye güneş ışığını alabilen ve çalışma alanlarında esnek mimari anlayışıyla yarattığı geniş alanlar ile dikkat çekiyor. LEED sertifikası ile doğaya da saygılı bir profil çiziyor.

Hong Kong
Foster'dan bir uçuk proje daha
Hong Kong'un en büyük kültürel merkezi olacak West Kowloon kültürel bölgesi, ünlü mimar Norman Foster'ın uçuk projelerinden birini oluşturuyor. Geçen hafta açıklanan yarışma sonrasında da projeye en çok İngiliz medyasının ilgi göstermesi Foster'ın olağandışı projeleri ile tanınmasından kaynaklanıyor. Kültürel alan içinde yer alacak ve Foster'ın tasarladığı Xiqu Plaza ise bölgenin en dikkat çeken projelerinden biri. Çin Tiyatrosu'nun yanı sıra yemek bölümleri, organik pazar, restoranlar ve kafe alanları ile pekçok sosyal aktiviteyi tek bir çatıda toplamayı hedefliyor. Sosyal ve kültürel alanların yanı sıra projenin önünde ise yeşil alanlar ile hareketlendiriliyor. Projede, Arena ve Opera binası da yer alacak.

ABD
Harikalar diyarı Kaliforniya'da
Kaliforniya, şu sıralar çok eğlenceli bir konut projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. SeaCrest adını taşıyan ve Robert Hidey Mimarlık tarafından yapılan proje palmiye ağaçları arasında birbirinden renkli villalardan meydana geliyor. Amerikan mimarisinin izlerini taşıyan proje adeta b,r harikalar diyarını andırıyor. Tek katlı ilginç mimari anlayışının yanı sıra iç avlularla zenginleştirilen projenin en dikkat çekici tarafı ise peyzajın mimari anlayış içinde ağırlığın hissettirmesi. Projenin geneli tek katlı villalardan oluşmasına rağmen projenin içindeki tek üç katlı villada deniz manzaralı geniş bir yatak odası ve panoramik bir manzaraya ev sahipliği yapıyor.

Afrika'nın 'kristal'i olacak
Afrika merkezli Vivid Mimarlık, Cape Town'un en renkli ve ışıklı konut projesini yapmaya hazırlanıyor. Century City adını taşıyan proje aslında bölgede geleceğin mimarisi konusundan ipuçları da veren ilk bina olma özelliği taşıyacak. İçerisinde otel binası, konutlar, alışveriş merkezi gibi tüm imkânların da bulunacağı proje kendi içinde küçük bir şehir yaratmayı hedefliyor. Vivid mimarlarının zamandan bağımsız bir proje yapma hedefiyle ortaya çıkan projenin içinde Crystal Tower adını taşıyan bir rezidans projesi de yer alacak. Adını proje içinde kullanılan Kristal taneciklerinden alan rezidansların en önemli özelliği ise güneş ışığını maksimum seviyede almaları olacak. İş merkezi olarak kullanılabilecek iki yüksek binanın da yer alacağı proje Table Dağı manzarası ile de dikkat çekiyor.
Sabah Emlak


Geri Dön