27 / 04 / 2024

Mimarlar Odası: AKM'yi yıkmak suçtur!

Mimarlar Odası: AKM'yi yıkmak suçtur!

Yeni AKM projesine Mimarlar Odası'ndan itiraz geldi. Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu, “AKM’yi yıkıma terk etmek de yıkmak da suçtur. Hukuki girişimde bulunacağız” dedi.



Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı yeni  AKM projesine Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nden itiraz geldi. 

 

Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu,  “AKM’yi yıkıma terk etmek de yıkmak da suçtur” şeklinde konuştu. Muhcu projenin AKM’nin mimarı Hayati Tabanlıoğlu’nun oğlu Murat Tabanlıoğlu tarafından yapılmasını da “Bu AKM’nin korunduğu anlamına gelmiyor” dedi.

 

Hürriyet Gazetesi'nden Eyüp Serbest'in haberine göre, Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu, Mimarlar Odası ÇED Danışma Kurulu üyesi Mücella Yapıcı, Mimarlar Odası’nın avukatlarından Can Atalay ve Sanatçılar Girişimi’nden Orhan Aydın dün bir basın toplantısı düzenleyerek AKM’nin restore edilerek aynen korunması gerektiğini açıkladılar. 

 

HUKUKİ GİRİŞİMDE BULUNACAĞIZ
''Mimarlar Odası olarak AKM’yi koruyan bir restorasyonun tamamlanarak toplumumuzun yeniden sanatla buluşması amacıyla, koruma hukukuna aykırı bir biçimde gerçekleştirmek istenen işlemlerin durdurulması için hukuki girişimlerde bulunacağız'' aaçıklaması da yapıldı.


Geri Dön