05 / 05 / 2024

Mimarsinan OSB cazibe merkezi olma yolunda ilerliyor!

Mimarsinan OSB cazibe merkezi olma yolunda ilerliyor!

Planlaması ve imar çalışmaları tamamlanan Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi, Orta Anadolu sanayisinin cazibe merkezlerinden biri olmaya başladı. Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren firma sayısı 125'e yükseldi.



Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi, Kayseri OSB'den sonra sanayi yatırımlarının giderek yoğunlaştığı ikinci önemli cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bölge daha şimdiden Orta Anadolu'da geleceğin önemli sanayi merkezlerinden biri olmaya başladı. Planlaması ve imar çalışmaları tamamlanarak yatırımlara açılan 4.5 milyon metrekarelik alana 1.5 milyon metrekarelik yeni saha eklenerek, toplam alan 6 milyon metrekareye çıkarıldı. Böylelikle Mimarsinan OSB'de yatırım düşleyen girişimcilerin de önü açılmış oldu. 


125 FİRMA FAALİYET GÖSTERİYOR


 Mimarsinan OSB'de büyüklükleri 5 bin metrekare ile 173 bin metrekare arasında değişen 384 sanayi parseli var. 125 firma bölgede faaliyet gösteriyor. 92 firmanın inşaat çalışmaları devam ediyor, 77 firma da hafriyat aşamasında. 40 parsel de sahiplerini bekliyor. 


Ağırlıklı olarak bölgede gıda, mobilya ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalar yer alıyor. Bölgenin genişleme alanında, toplamda 10 adet sanayi parseli üzerinde kurulmak üzere 2007 yılında tahsisi gerçekleştirilen 123 bin 205 metrekare alana sahip gıda sektöründeki 24 firmanın inşaatı tamamlanarak 2012 yılında faaliyete başladı. Kayseri Sanayi ve Ticaret Merkezi'nin de bölgede olması gıda sektöründe bölgeyi cazibe merkezi haline getirdi. Aynı zamanda bu yapı bölgede vitrin teşkil edecek planlı ve modem yapılan ile gıda sektöründeki firmalara da ömek oluyor. Kendine özgü bir üretim üssü olarak belirtilen bölgede istihdam edilecek işçi sayısının 2023 yılına kadar 20-25 bin aralığına çıkacağı tahmin ediliyor. Mimarsinan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi'ye göre bölge, en geç 2023 yılma kadar gelişimini tamamlayarak, Kayseri'de üretim üssü olacak. Bundan sonraki hedef ise; sanayicilerimizin üretimde rekabet gücünü arttırma yönündeki faaliyetlere yoğunlaşmak olacak. 


ALTYAPI TAMAM GİBİ 


Büyüksimitçi, "Kayseri, sanayileşme açısından özellikle son yıllarda önemli mesafeler almış bir merkez. 16 yıl önce kurulmasına rağmen Mimarsinan OSB 92 firmanın inşaat çalışmaları devam ediyor, 77 firma hafriyat aşamasında, 40 parsel de sahiplerini bekliyor. 


beklenmedik bir ivme göstererek, Kayseri OSB'den sonra adından en çok söz ettiren endüstri alanlarından biri haline geldi. Arsa satışlarından elde edilen gelirlerle alt yapı çalışmaları büyük oranda tamamlandı. 


Bölgemizde elektrik, su, yağmursuyu, kanalizasyon, doğalgaz ve haberleşme alt yapı çalışmalarının büyük bir kısmını bitirerek sanayicilerimizin hizmetine sunduk. Gerekli prosedürlerin tamamlanması ile iki bin metreküp/gün olan ilk etap arıtma tesisimizin ihalesine çıkılmış olup, bu yıl devreye alarak sanayicilerimizin hizmetine sunmayı planlıyoruz. Nihai arıtma tesisimizin kapasitesi altı bin metreküp/gün olacak. Tamamı 32 km olan bölge içi yolların büyük bölümü parke ve asfalt olarak kaplandı. Kalan bölüm, diğer altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla beraber parke ve asfaltlanmayı bekliyor. İdari ve Sosyal Tesis alanlarımızın projeleri hazırlanarak inşaatlarına başlandı" diyor. 


Bölgede 40 adet küçük iş yeri projesinden birinci etap sekiz adeti tamamlandı. 3 bin 500 kişilik cami inşaatı ise devam ediyor. 2016 yılında faaliyete geçmesi planlanan toplantı ve Kongre Merkez için de çalışmalar sürüyor. Bölge yönetimi olarak çevreye büyük önem veriliyor. Şu ana kadar bölgeye 56 bin 750 adet ağaç kazandırılmış durumda Hedef bu sayıyı kısa sürede 100 bine çıkarmak. Tarihi İpek Yolu üzerinde ve Orta Anadolu'yu doğuya bağlayan Kayseri-Malatya Devlet Karayolu kenarında oluşum sürecini yaşayan bölge, önemli bir ulaşım güzergahı üzerinde olmakla kalmıyor, şehir merkezine yakınlığı ile de yatırımcılar için önemli olanaklar sağlıyor. Ayrıca, Mimarsinan OSB'nin, Abdullah Gül Üniversitesine komşu olması, bölgedeki sanayiciler için bir başka avantaj olarak görülüyor. Üniversitenin, teknik ağırlıklı ve İngilizce eğitim verecek olması, bu avantajların belli başlılarından biri. 


Mimarsinan OSB Yönetim Kurulu Başkanı 16 yıl önce kurulan Mimarsinan OSB, Kayseri OSB'den sonra adından en çok söz ettiren endüstri alanlarından biri haline geldi. 


Dünya Sektörel Ek 


Geri Dön