29 / 04 / 2024

Mina Başaran'ın öldüğü jet kazasıyla ilgili yeni gelişme!

Mina Başaran'ın öldüğü jet kazasıyla ilgili yeni gelişme!

Başaran Holding'e ait uçağın İran'da düşmesiyle 11 kişinin yaşamını yitirdiği kazayla ilgili ön rapor hazırlandı. TC-TRB kuyruk tescilli uçağın iki motorunun çarpma anıyla ilgili detaylar anlatıldı.



Başaran Holding'e ait uçağın İran'da düşmesiyle ilgili yeni gelişme yaşandı. 11 kişinin yaşamını yitirdiği TC-TRB kuyruk tescilli uçağın iki motorunun da çarpma anına yakın zamanda durduğu, kazayla ilgili ön rapor hazırlandı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Kaptan Pilot Beril Gebeş ve İkinci Pilot Melike Kuvvet'in yönetimindeki TC-TRB tescilli Bombardier Challenger 604 tipi iş jeti, İran'da düşmüş, kazada iş adamı Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran ile 7 arkadaşının da olduğu 11 kişi hayatını kaybetmişti. 

İran Sivil Havacılık Kurumu tarafından hazırlanan ön raporda, TC-TRB kuyruk tescilli uçağın motorlarının çalıştığı ancak uçağın stall (uçağın havada süratsiz kalması) durumundan çıkamayıp anormal duruma girince her iki motorunun da çarpmaya yakın durduğu belirtildi. Raporda, motorların neden durduğu ise açıklanmadı.

Uçağın mevcut irtifasının pilotun uçağın stall durumundan kurtulabilmesi için yeterli olduğu belirtilen olayda, dağlık bölgeye çarpmadan önce de uçağın kumanda kabiliyetinin olduğu belirtildi. 

Ön rapor eldeki mevcut verilere göre hazırlanırken ortaya çıkan veriler sonucunda yeni raporun gelecek yıl hazırlanması planlanıyor.

Mina Başaran'ın öldüğü jetle ilgili ön rapor açıklandı!


Geri Dön