01 / 05 / 2024

Minibüslerde İstanbulkart ne zaman geçerli olacak? İstanbul'da minibüslerde akbil mi basılacak?

Minibüslerde İstanbulkart ne zaman geçerli olacak? İstanbul'da minibüslerde akbil mi basılacak?

UKOME toplantısında minibüsler ile ilgili alınan kararlar gündemde büyük yankı uyandırdı. Minibüslere elektronik bilet entegrasyonuna dahil edilmesi teklifi konuşulmaya başladı. Peki, İstanbul'da minibüslerde akbil mi basılacak? İşte detaylar...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Temmuz ayı toplantısı geçtiğimiz gün gerçekleşti. Söz konusu toplantıda gündeme ilişkin pek çok karar masaya yatırıldı. Zamların da konuşduğu toplantıda anlaşma sağlanmadığı için zamlar Ağustos ayına ertelendi.

Ayrıca masada minibüsler ile ilgili alınan kararlarlar çok konuşuldu. Gündeme ise "Minibüslerde İstanbulkart ne zaman geçerli olacak? İstanbul'da minibüslerde akbil mi basılacak?" soruları cevap arıyor. Minibüslere elektronik bilet entegrasyonuna dahil edilmesi teklifinden sonra yeni sistem için Arnavutköy ilçesi pilot bölge seçildi.

 Minibüslerde İstanbulkart ne zaman geçerli olacak? İstanbul da minibüslerde akbil mi basılacak?

MİNİBÜSLERE İSTANBULKART MI GELİYOR? 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, mevcut İstanbulkart ücret tarifesinin (aktarma, indirimli, ücretsiz vb.) geçerli olacağını ifade ederek minibüslerde de artık aktarma yapılabileceğini bildirdi.

Yeni sistemle ilgili Milliyet’e konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, sistemin öncelikli olarak taşradaki yolcuların minübüsle taşınmasına dair planlandığını söyleyerek Arnavutköy ilçesi özelinden başlayarak dolmuşları toplu ulaşım sistemine entegre etmeyi planladıklarını aktardı.

Başlangıçta kentin merkezindekilerinin kapsamayacağını belirten Gökce, "Öncelikle Arnavutköy, Şile, Silivri, Çatalca gibi taşrası fazla olan ilçelerde hem dolmuşlar hem de otobüsler aynı güzergaha kilometrelerce gidiyorlar. Ve birlikte aynı yolcuya talip oluyorlar "dedi.

Bu yolculara ulaşım himeti sağlama zorunlulukları olduğunun altını çezen Gökce, "Engelli, yaşlı, dezavantajlı ve öğrenciyi taşımak için dolmuşları bu sisteme entegre ettiğimizde taşranın en ücra noktasından vatandaşlarımızı ilçenin merkezine getireceğiz. Onları, kentin merkezine taşıyacağız" diye ifade etti.

Aktarmalı, ücretsiz, indirimli ödemelerin belediye tarafından sübvanse edileceğini aktaran Gökce, “Biz de o kilometreleri otobüslerle yapmadığımız için kamu kaynaklarını etkin ve verimli kullanmış olacağız" diye kaydetti.

 Minibüslerde İstanbulkart ne zaman geçerli olacak? İstanbul da minibüslerde akbil mi basılacak?

İLK BAŞLANGIÇ NOKTASI ARNAVUTKÖY

Minibüslerin daha konforlu ve rahat olacağına dikkat çeken Gökce, ilk etapta minibüslerin mevcut araçlarında, TSE onaylı tadilatla koltuk kapasitesi artırılarak araç sınıfı değiştirilerek en az 17+1 koltuklu otobüse dönüşüm sağlanacağını söyledi.

Başlangıç noktasının Arnavutköy olacağını söyleyen Gökce, "Oradaki minibüsleri kooperatif çatısı altında bir araya getirterek, rızasını alıyoruz. Sonra diğer taşra ilçelerine çok daha sonra da merkezdekilerde hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Araçlara GPS, kamera gibi donanımlar eklenerek mevcut filo sistemine entegrasyonu sağlanacak” diye belirtti..

Elinde bir gram bile altını olanlar aman dikkat! 30 Temmuz 2023 altın fiyatları tek tek açıklandı! Acil bakın!

Aile Destek Ağustos ayı ödemeleri hesaplara yattı mı? 2023 aile destek parasına zam gelecek mi?

Akaryakıtta fren patladı! Bir zam daha geliyor! İşte 30 Temmuz 2023 il il akaryakıt fiyatları!


Geri Dön