03 / 05 / 2024

MIPIM 2015'teki Yaşayan İstanbul Maketi ilgi görüyor!

MIPIM 2015'teki Yaşayan İstanbul Maketi ilgi görüyor!

Gayrimenkul fuarı MIPIM’de bu yıl ilk kez İstanbul özel bir çadırla tanıtıldı. Fuarın girişinde yer alan İstanbul Çadırı’da yatırımcılara mega projeler anlatıldı. En büyük ilgiyi ise Kanal İstanbul gördü.



Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM, bu yıl ilk kez Türkiye’den yoğun katılıma sahne oldu. Türkiye’nin onur ülkesi olduğu önceki 2 yılda Türkiye Çadırı kurulurken, bu yıl ilk kez sadece İstanbul’a özel bir İstanbul Çadırı kuruldu. Fuarın girişinde, tüm yatırımcıların buluşma noktasında kurulan İstanbul Çadırı’nda tanıtılan mega projeler, yabancı yatırımcıların ilgisini çekti. 

 

96 metrekarelik maket

 

Zeytinburnu’ndan Boğaz Köprüsü’ne kadar olan bölümü kapsayan 96 metrekarelik dev İstanbul maketinde, şehrin tüm canlılığı sergilenirken, mega yatırımlardan İstanbul Finans Merkezi ve Marmaray’a yer verilebildi. Üçüncü Havalimanı, Üçüncü Köprü gibi projeler dijital ekranlarda tanıtılırken, Kanal İstanbul’a ilişkin bir güzergah paylaşılmadı. Yatırımcılar da mega projeler ve kentsel dönüşüm üzerine odaklandı.

 

93 ülkeden 500 yatırımcının katıldığı gayrimenkul fuarı MIPIM’de, 21 Türk firması yer alıyor. 300 metrekarelik İstanbul Çadırı’nın yanı sıra Türk firmalarının yer aldığı Türkiye Pavyonu ve fuar alanı içerisinde standlarda Türk firmaları oldukça ilgi gördü. İstanbul’un tanıtımı için fuarda yer alan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul’un fuara damgasını vurduğunu belirterek, 1.5 milyon eurosu 96 metrekarelik dev maket olmak üzere fuardaki tüm İstanbul tanıtımları için toplam 3.5 milyon euro harcadıklarını söyledi. “İtibar ve icraatta tasarruf olmaz” diyerek, bütçeyi kısıtlamadıklarını ifade eden İbrahim Çağlar,  sözlerine şöyle devam etti:

 

 “Daha maket açılmadan yatırımcıların ilgisiyle karşılaştık. 7-8 ülkeden gelen yatırımcılar oldu. Uluslararası yatırımcılara projelerimizle ilgili bilgi veriyoruz. Gelin birlikte başka ülkelerde ya da Türkiye’de yatırım yapalım mesajı veriyoruz. Türkiye, müteahhitlik hizmetlerinde dünya ikincisi... Yurtdışı yatırımlar kadar İstanbul’da gerçekleştirilen milyar dolarlık projelerle de sektör öne çıkıyor.”

 

Kanal İstanbul önde

 

İstanbul Çadırı’nda yer alan projelerden en çok Kanal İstanbul’un yatırımcıların ilgisini çektiğini ifade eden Çağlar, şunları söyledi: “Çadırda, dijital ekran ve maketlerde tanıtılan İstanbul Finans Merkezi, Üçüncü Havalimanı, Üçüncü Köprü gibi projeler var... Kanal İstanbul’a makette yer veremedik ancak çevresinde yeni bir şehir kurulacak olması nedeniyle yatırımcılar tarafından çok ilgi görüyor. Kentsel dönüşüm de dikkat çekiyor.”

 

İstanbul Çadırı’ndan notlar...

 

- 300 metrekarelik İstanbul Çadırı’nda yer alan 96 metrekarelik Yaşayan İstanbul Maketi, bugüne kadar yapılmış en büyük İstanbul maketi oldu.

 

- Çadırda, Ataşehir ve Beyoğlu’nun da maketleri yer aldı.

 

- Kuzu Grup’un Sea Pearl adlı projesi de burada tanıtıldı.

 

- Yarım saat aralıklarla, makette görsel bir şov düzenlenerek İstanbul tanıtımı yapıldı.

 

- Çadıra, yabancı basının da ilgisi yüksekti.  


Vatan


Geri Dön