02 / 05 / 2024

Mısır fiyatlarında şok! Mısır fiyatları hangi borsada kaç lira? 29 Ekim 2022 fiyat listesi...

Mısır fiyatlarında şok! Mısır fiyatları hangi borsada kaç lira? 29 Ekim 2022 fiyat listesi...

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden Diyarbakır'da bu sene mısır rekoltesinin 253 bin ton şeklinde olacağı öngörülüyor. Peki mısır fiyatları bugün ne kadar? İşte borsa borsa mısır 29 Ekim 2022 fiyat listesi...



Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden Diyarbakır'da bu sene mısır rekoltesinin 253 bin ton şeklinde olacağı öngörülüyor. Ekim zamanında bölgenin yeterince yağış alması ve sulama sürecinde sorun yaşanmaması, Diyarbakır'ın tarım deseni içinde önemli bir yere sahip olan mısırın üretimini olumlu şekilde etkiledi. 

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bu sene Diyarbakır'da 177 bin 636 dekarda ekimi yapılan mısırda yaklaşık 253 bin ton ürün elde edilmesi  tahmin ediliyor. 

Mısır fiyatlarında şok! Mısır fiyatları hangi borsada kaç lira? 29 Ekim 2022 fiyat listesi... 

Merkez Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, konuyla ilgili açıklamasında ilçelerinde mısır hasadının tamamlanmak üzere olduğuna dikkat çekti. Son 3 yılda kaliteli tohumların kullanılması, sulama tekniklerinin gelişmesi ve çiftçilerin aldıkları eğitimler sebebiyle mısır veriminin arttığına vurgu yapan İskenderoğlu, ilçelerinde 2006'da dekar başına 900-1000 kilogram mısır alırken son yıllarda bu miktarın ortalama 1500 kilograma yükseldiğinin altını çizdi. 

"Mısırın verimi bu yıl geçen yıla göre daha iyi. Geçen yıl mısır verim ortalamamız dekara yaklaşık 1300 kilogram civarındayken bu yıl 1500 kilogram civarında" diye konuşan  Süleyman İskenderoğlu, çiftçilerin memnun olduğunu da belirtti. 

Mısır fiyatlarında şok! Mısır fiyatları hangi borsada kaç lira? 29 Ekim 2022 fiyat listesi... 

İlçeye bağlı kırsal Çimenler Mahallesi'nden çiftçi Salih Çimen de yaklaşık 160 dönüm tarlada buğday, pamuk ve mısır ekimi yaptığına dikkat çekerek, bu sene 60 dekarda mısır yetiştirdiğini aktardı. 

Bu yıl 300 dekarda mısır ektiğini dile getiren başka bir çiftçi de konuyla ilgili olarak "Dekara 1400 kilogram verim alıyoruz. Geçen yıl pek memnun değildik fakat bu yıl verimden memnunuz. Çok şükür aldığımız verim bizi rahatlattı" açıklamasında bulundu. 

Peki mısır fiyatları bugün ne kadar? İşte borsa borsa mısır 29 Ekim 2022 fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön