29 / 04 / 2024

Mısır ile Türkiye arasında hedef 15 milyar dolarlık ticaret!

Mısır ile Türkiye arasında hedef 15 milyar dolarlık ticaret!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Mısır'la karşılıklı ticarete ilişkin açıklamalarda bulundu. Bolat, 15 milyar dolarlık hedef belirlediklerini belirtti.



Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ankara'daki bakanlık binasında Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmed Samir Saleh’i ve aynı zamanda, iş dünyası temsilcilerini misafir etti.

Bolat, basına kapalı yapılan görüşmeden sonra gerçekleştirdiği değerlendirmede, Türkiye ve Mısır arasında büyük iş birliği potansiyeli bulunduğuna vurgu yaparak, Afrika kıtasında Mısır'ın Türkiye'nin bir numaralı ticaret partneri olduğunu söyledi.

Mısır ile Türkiye arasında hedef 15 milyar dolarlık ticaret!

'TİCARET HACMİ 10 MİLYAR DOLAR'

dunya.com’un haberine göre, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2022’de yaklaşık 10 milyar dolara yakın olduğunu belirten Bolat, iki ülkenin ekonomik büyüklüğünün de toplamda 1 trilyon doları aştığının altını çizdi.

Bolat, mali güç ve ticari üs bakımından iki ülkenin de bölgesinde önemli bir güç merkezi olduğunu kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

"Serbest Ticaret Anlaşması (STA) Türkiye ile Mısır arasında 2007’deyürürlüğe girdi. Bugüne kadar aksamadan sürdü. 2007 yılında karşılıklı ticaretimiz 1,6 milyar dolardı. 15 senenin ardından neredeyse 10 milyar dolar seviyesine erişti. Bugün gerçekleştirilen görüşmede ülkelerin heyetleri olarak önümüzdeki 5 yıl içinde karşılıklı ticaretimizde bir rota oluşturduk. Bu kapsamda, Türkiye ile Mısır arasında karşılıklı ticaret için 15 milyar dolarlık bir hedef belirledik. Bu rakama daha kısa sürede ulaşmayı amaçlıyoruz."

Bolat, STA'nın ortak komitesinin teknik düzeydeki konuları görüşmek üzere en kısa sürede Ankara'da bir toplantı gerçekleştireceğini ifade etti.

Mısır ile Türkiye arasında hedef 15 milyar dolarlık ticaret!

'MISIR'DA TÜRK YATIRIMI 2 MİLYAR DOLAR'

Bolat, Türk iş insanı ve sanayicilerinin Mısır'ı en zor zamanlarında bile terk etmediğini söyledi.

Mısır'daki Türk yatırımlarının 2 milyar dolar bandına eriştiğini aktaran Bolat, bu durumun Türk iş insanının Mısır'ın nitelikli iş gücüne ve üretim kabiliyetine duyduğu güvenin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Önümüzdeki süreçte yatırımların sektörel çeşitlendirmesinin başarılması için de çalışacaklarını ifade eden Bakan Bolat, Türkiye ile Mısır arasındaki "Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması (YKTK) Anlaşması" ve aynı zamanda "Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi (ÇVÖ) Anlaşması"nın yürürlükte olmasının, karşılıklı ticaret ve yatırım ilişkilerini daha da geliştirebilmek adına pozitif bir gelişme olduğunu vurguladı.

SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B ve 4C’lilere son dakika yüzde 31.92 zam müjdesi! Emekliler hemen baksın!

Bakan Şimşek’ten esnafa müjde üstüne müjde! O borçlar 6 ay ertelenecek!

Peş peşe zam gelmişti! Benzin, motorin ve LPG alacaklara müjde! Resmen açıklandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön