03 / 05 / 2024

Mısır ordusu dar gelirliler için 1 milyon konut inşa edecek!

Mısır ordusu dar gelirliler için 1 milyon konut inşa edecek!

Mısır' da Silahlı Kuvvetlere bağlı mühendislik birimi ile Birleşik Arap Emirlikleri' ne ait (BAE) Arabtec şirketi arasında, 1 milyon konut projesi için işbirliği protokolü imzalandığı bildirildi...




Mısır'da Silahlı Kuvvetlere bağlı mühendislik birimi ile Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait (BAE) Arabtec şirketi arasında, 1 milyon konut projesi için işbirliği protokolü imzalandığı bildirildi.


 Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi'nin başlattığı kampanya kapsamında imzalanan ve 5 yılda tamamlanması planlanan projede, Mısırlı dar gelirlilerin konut ihtiyacının karşılanması hedefleniyor. 


Mühendislik Birimi Başkanı Tahir Abdullah, protokolün imzalanmasının ardından yaptığı açıklamada, bölgede güven ve istikrarın sağlanması için sunduğu yardımlardan ötürü BAE yönetimine teşekkür etti.


Ordu sözcü Albay Ahmed Muhammed Ali ise yaptığı açıklamada, Sisi'nin bugün inşaat sektöründe dünya markası olan Arabtec şirketinin Üstyöneticisi (CEO) Hasan Abdullah Semik'i kabul ettiğini bildirdi.


Açıklamaya göre, Semik, kabulde, projeye başlanması için şu ana kadar atılan adımlar ve ordu ile Arabtec şirketi arasında yürütülen görüşmelerin sonuçlarıyla ilgili bilgi verdi.


Semik ayrıca "Arabtec olarak, maliyeti değil Mısır'a ekonomik alanda sağlayacağı ivme bakımından da Arap dünyasındaki en büyük yatırımlardan biri olacak bu projede Mısır silahlı kuvvetleriyle birlikte çalışmaktan mutluluk duyduklarını" dile getirdi.


Açıklamada, konutların, yeşil alanlar, oyun alanları, alışveriş merkezleri ve okullarıyla modern standartlara uygun olarak tasarlanacağı kaydedildi.



AA


Geri Dön