22 / 05 / 2024

Mohamed Ali Chatti kimdir?

Mohamed Ali Chatti kimdir?

Albaraka Türk Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mohamed Ali Chatti kimdir? Dr. Mohamed Ali Chatti daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Dr. Mohamed Ali Chatti biyografisi...



Dr. Mohamed Ali Chatti, İslam Kalkınma Bankası'nda (IsDB) 12 yıldan fazla bir süredir çeşitli artan sorumluluk pozisyonlarında çalışmaktadır. Şu anda Awqaf Yatırım Fonları Bölümü'nün Müdürü olarak görev yapmakta ve IsDB'nin İslami finans kuruluşlarındaki özkaynak portföyünü ve Awqaf mühendisliğini ve yeni girişimlerini denetlemektedir. Bu rolde Ocak 2021'den beri görev yapmaktadır.

Daha önce, Dr. Chatti, IsDB'nin İslami Finans Sektörü Geliştirme Departmanı'nda Geçici Direktör olarak görev yapmıştır. Burada İslami Finans Yatırımları Bölümü ve İslami Finans Danışmanlık ve Teknik Destek Bölümünü yönetmiştir. Ayrıca Ocak 2018'den Aralık 2020'ye kadar IsDB'nin İslami Finans Yatırımları Bölümü'nün Yöneticisi olarak görev yapmıştır ve IsDB'nin İslami finans kuruluşlarındaki özkaynak portföyünü, Awqaf Mülk Yatırım Fonu ve IsDB Mikrofinans portföyünü yönetmiştir.

IsDB'ye katılmadan önce, Dr. Chatti, COFFIS'de Koordinatör olarak görev yapmış ve İslami finans konularında eğitimler düzenlemiş ve konferanslar düzenlemiştir. Ayrıca aZensys'te Junior Danışman olarak çalışmış ve İslami finans hakkında bir rehber hazırlamış ve İslami fonlar üzerine bir veritabanı hazırlamıştır.

Dr. Chatti, University Paris Ouest Nanterre la defense'den Finans ve Finansal Yönetim Hizmetleri alanında doktora derecesine sahiptir. Ayrıca Likidite Yönetim Merkezi, Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş. ve Jaiz Bank Plc gibi birçok kuruluşun Yönetim Kurulu üyesidir.

Mustafa Büyükabacı kimdir?
Bekir Pakdemirli Kimdir ?
Houssem Ben Haj Amor kimdir? 

Geri Dön