03 / 05 / 2024

Moldova'da parasızlıktan ameliyatta inşaat aletleri kullandılar!

Moldova'da parasızlıktan ameliyatta inşaat aletleri kullandılar!

Dünya'nın eski Sovyet cumhuriyetlerinden ve Avrupa'nın en yoksul ülkelerinden biri olan Moldova'da parasızlıktan ameliyatta inşaat aletleri kullandılar. Olay, başkent Csinau'daki Ignatenco Çocuk Hastanesi'nde meydana geldi...



Moldova, eski Sovyet cumhuriyetlerinden ve Avrupa'nın en yoksul ülkelerinden biri. Ülkedeki bir çocuk hastanesinde yapılan ameliyatta, parasızlıktan inşaat malzemeleri kullanıldı. Olay, başkent Csinau'daki Ignatenco Çocuk Hastanesi'nde meydana geldi. Ortopedi ameliyatında doktorlar, gerçek ameliyat malzemelerinin bulunmaması nedeniyle matkap, pense ve elektrikli testere gibi inşaatlarda kullanılan aletler kullandı. Doktorlar, olayın vahametini anlatmak ve durumu protesto etmek amacıyla inşaat malzemeleri kullandıkları ameliyatı da kameraya alarak medyaya verdi. Ameliyat görüntülerinin ortaya çıkması tartışmalara sebep oldu. 

Moldova'da yayınlanan Panorama gazetesinde yayımlanan habere göre, ameliyatta bulunan doktorlardan Nicolae Curca, bu tür malzemelerin tam sterilizasyonunun çok güç ve çoğu zamanda imkânsız olduğunu söyledi. Skandala Başbakan Iurie Leanca el koydu. Leanca, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirirken, Sağlık Bakanı Andrei Usatii de hastaneye yeni ameliyat malzemeleri gönderildiğini duyurdu. 


MOLDOVA DHA 


Geri Dön