12 / 05 / 2024

Moody’s’ten korkutan açıklama: Türkiye’de ekonomiyi kötü günler bekliyor!

Moody’s’ten korkutan açıklama: Türkiye’de ekonomiyi kötü günler bekliyor!

14 Mayıs’ta yapılan seçimler resmi sonuçlara göre ikinci tura kaldı. İkinci tur ihtimaliyle beraber piyasalarda da hareketlilik başladı. Borsa İstanbul seçim sonrası ilk işlem gününe sert kayıplarla başlarken, Moody’s’ten kötü bir haber geldi.



TL’NİN SEÇİM HAFTASI GÖSTERDİĞİ PERFORMANS 

Dolar/TL, önceki hafta Kapalıçarşı’da ve bankalar arası piyasada 22 TL’yi aşmıştı. Perşembe günü Kapalıçarşı’da 21 Türk Lirası bandını aşan dolar kuru, cuma günü de 22 Türk Lirası’nı geçerek 22,34 seviyesine kadar artmıştı.

Kapalıçarşı’da Euro/TL kuru 24,20 TL bandını aşmıştı. Aynı zamanda, İngiliz Sterlini de 27,70 TL bandını cuma günü aşmıştı.

Dolar/TL, ülkenin en büyük özel bankalarının hepsinde 23 Türk Lirası bandının üstüne çıkarken bir özel bankada 24 TL’nin de üzerinde seyrettiği görüldü.

Resmi dolar/TL kuru ise uzun süredir devam ettirdiği stabil seyri sürdürerek cuma gününü 19,57 bandında kapatmıştı.

 Moody’s’ten korkutan açıklama: Türkiye’de ekonomiyi kötü günler bekliyor!

BANK OF AMERICA

Bank of America ise (BofA) önceki gün paylaştığı “Saha notları: Hiçbir tarafta net bir zafer, ekonomide kolay çare yok” başlıklı notta seçim senaryolarına ilişkin bilgi verdi.

Banka eylül ayı ile beraber faizlerin yüzde 50 seviyelerini bulması ve TL’de yüzde 20-25 oranında değer kaybı yaşanacağını belirtti.

OSD raporu: Otomotiv sanayi, ilk 4 ayda büyümeye devam etti!

Kamu personellerine tazminat ve fazla mesai ücreti müjdesi! Hesabınızı hemen kontrol edin!

Mayıs ayı enflasyon oranları belli oldu mu? TÜİK enflasyon oranlarını açıkladı mı?


Geri Dön