28 / 04 / 2024

Moody’s’ten korkutan açıklama: Türkiye’de ekonomiyi kötü günler bekliyor!

Moody’s’ten korkutan açıklama: Türkiye’de ekonomiyi kötü günler bekliyor!

14 Mayıs’ta yapılan seçimler resmi sonuçlara göre ikinci tura kaldı. İkinci tur ihtimaliyle beraber piyasalarda da hareketlilik başladı. Borsa İstanbul seçim sonrası ilk işlem gününe sert kayıplarla başlarken, Moody’s’ten kötü bir haber geldi.



Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçimlere ilişkin yayımladığı değerlendirmede yeni dönemin ‘ortodoks dışı çizginin devamı’ olacağını ifade etti.

Moody’s seçimlerden hemen sonra yayımladığı değerlendirmesinde yeni dönemin mevcut ortodoks dışı ve sürdürülemez politikaların, çok yüksek enflasyon ile beraber makro ihtiyati tedbirlerin ve ağır kur baskılarının süreceğine işaret edebileceğini aktardı.

Değerlendirmede muhalefetin kazanması durumunda ortodoks politikalara dönüş ihtimalini artıracağı ve etkin bir biçimde bu politikaların uygulanması halinde bunun kredi notuna uzun vadede pozitif etkisi olabileceği paylaşıldı.

   Moody’s’ten korkutan açıklama: Türkiye’de ekonomiyi kötü günler bekliyor!

İKİ BÜYÜK BANKADAN DOLAR TAHMİNİ

Diğer taraftan; Bloomberg, seçimlerden çıkan sonuçtan bağımsız olarak Türk Lirası’nın (TL) değer kaybetmesini öngördüğünü duyurdu.

Bloomberg, TL için “sıkı biçimde kontrol edilen” para birimi tanımlamasını yaptı. Haberde, seçim haftasında volatilitenin yüksek olduğunu vurgulandı.

JP Morgan ve HSBC analistleri doların uzun vadede 24-25 TL’ye yükseleceğini öngördü.

İşte detaylar...


Geri Dön