27 / 04 / 2024

Morgan Stanley, Singapur'daki emlak rallisinin durmasını bekliyor!

Morgan Stanley, Singapur'daki emlak rallisinin durmasını bekliyor!

Morgan Stanley (NYSE:MS) analistleri, Singapur'un 1980'lerden bu yana en uzun özel konut fiyat rallisinin durmasını öngördüklerini kaydetti. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...



Morgan Stanley (NYSE:MS) analistleri, Singapur'un 1980'li yıllardan bu yana en uzun özel konut fiyat rallisinin potansiyel sonu ile ilgili önemli detaylar paylaşdı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre söz konusu firma, talep ve arz arasındaki dengesizlik ve yabancı alıcıları caydırması beklenen yüksek damga vergileri sebebiyle emlak piyasasında bir yavaşlama öngörüyor ve toplu konut iyileştirmelerini caydırıyor.

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre söz konusu bu tahmin, 2023 yılının 3. çeyreğinde beklenmedik bir fiyat artışından hemen sonra geldi. investing'de yer alan habere göre fakat son on senede iç olmadığı kadar fazla arazinin satışa sunulacak olması sebebiyle yatırımcı sayısının da azalması bekleniyor. 
Yine paylaşılan bilgilere göre buna karşılık Hong Kong, konut vergilerini düşürerek emlak sektörünü canlandırmak için bazı adımlar attı.

Morgan Stanley, Singapur daki emlak rallisinin durmasını bekliyor!

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler 2024'ün sonuna kadar konut fiyatlarında yüzde 3'lük bir düşüş bekliyor ve söz konusu bu düşüşün iki sene süreceğini tahmin ediyor. FTSE ST All-Share Gayrimenkul Endeksi, Singapur'un hisse senedi gösterge tablosundaki yüzde 3,3'lük düşüşe kıyasla bu sene şimdiden yüzde 13 oranında düşüş gösterdi.

Yine verilen bilgilere göre Morgan Stanley'nin Salı günkü notunda, bu piyasa değişiklikleri beklentisiyle City Developments Ltd. ve UOL Group Ltd. gibi önemli emlak geliştiricilerinin notlarının düşürüldüğü de kaydediliyor. Hem UOL hem de City Developments'ın MSCI Singapur Endeksi'nden çıkarılma riski var ve bu da yüksek borçlanma maliyetleriyle beraber değerlemelerini etkileyebilir. Bloomberg tarafından derlenmiş olan göreceli getiri verilerine göre, her iki geliştiricinin hisseleri de bugün yüzde 2'den fazla değer kaybetti.

Aktarılan bilgilere göre gayrimenkul sektörü bu sene Straits Times Endeksi'ne kıyasla daha düşük bir performans gösterdi. Aşırı ısınan piyasayı soğutmak amacıyla bazı önlemler alındı ve konut kiralarında düşüş bekleniyor. Analistler yaptıkları açıklamalarda varlık yöneticileri ve gayrimenkul yatırım ortaklıklarını tercih ettiklerini belirterek bu gruplar için daha az yapısal ve konjonktürel ters rüzgar olduğunu kaydettiler.

Yalova Belediyesi'nden satılık imarlı arsa! 

TOKİ'den bu ile 79 konutluk yeni proje geliyor! İhalesi yarın!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Hatay depremi açıklaması! 


Geri Dön