04 / 05 / 2024

Mormaş Mobilya çevreci ürünler üretecek!

Mormaş Mobilya çevreci ürünler üretecek!

Son 10 yılda gerçekleştirdiği atılımlarla sektörde kendisine iyi bir yer edinmeyi amaçlayan Mormaş Mobilya, inovasyona önem vererek insan ve çevre dostu ürünler imal etme hedefi ile çalışmalarını sürdürüyor...



Sektörde 1974 yılından bu yana faaliyet gösteren firmanın geçen yıl, bir önceki yıla göre yüzde 43 ciro artışı gerçekleştirerek kârlı bir yılı geride bıraktığını belirten Mormaş Genel Müdürü Şaban Algül, "Bu yıl ise valimiz Vasip Şahin'in koymuş olduğu yüzde 60 ciro artışı hedefini yakalamak azmindeyiz. Hedefimiz, inşaat sektöründe, kendi alanımız içindeki payımızı almak. Bu bağlamda Toplu Konut İdaresi (TOKİ) projeleri için mutfak dolabı, kapı gibi ürünleri yapmaktayız. Şu an devam etmekte olan İstanbul, Erzincan ve Malatya  TOKİ  projeleri içinde 2 bin dairelik iş mevcut" diye konuştu. Okul donanımları ve ofis büro mobilyalarının ciroları içinde önemli bir yer tuttuğuna değinen Algül, bu alanda 41 ilde 96 farklı noktaya satış gerçekleştirdiklerinin bilgisini verdi. Algül, Devlet Malzeme Ofisi'nin tedarikçisi olarak katalog üzerinden satışları olduğunu dile getirdi.

 

"Siz hayal edin, birlikte tasarlayıp üretelim" sloganı ile yola devam ederek müşteri odaklı ürünler imal ettiklerini söyleyen Şaban Algül, "Yurtiçi ve yurtdışında anahtar teslimi otel tefrişatı, restoran, AVM, mağaza dekorasyonları, hastane tefrişatlan, ofis ve ev dekorasyonları tasarlayarak, uyguluyoruz. Anahtar teslimi projelerde mimar ve iç mimarlarımızın hazırlamış olduğu projeleri, proje paydaşları taşeronlar ile koordineli olarak yürütüyoruz" ifadesini kullandı. 


Şirketlerinin özellikle ahşap uygulama alanlarında ihtisas sahibi olduğunu söyleyen Algül, "Dış cephe ahşap kaplamaları, çatı kaplamaları, ahşap merpen uygulamaları, kamelya, ahşap bahçe oturma grupları imalatı yapılmaktadır. Buna, İstanbul Silivri Saray Evleri ile Yeşilyurt Bahçesaray Konaklan çok iyi örnekler" şeklinde konuştu. Ayrıca, Malatya Beş Konaklar ve Battalgazi Poyrazlar Konağı'nda olduğu gibi yıkılmaya yüz tutmuş eski eserlerin restorasyon projelerini başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerini aktaran Şaban Algül, geleceğe yönelik hedeflerini ise şöyle anlattı: "Küresel rekabet ortamında sürekli kalite çıtasını yükselterek geleceğe emin adımlarla ilerlemek, pazar payımızı artırmak, istihdama katkıda bulunmak, katma değer üretmek, inovasyona önem vererek insan ve çevre dostu ürünler imal etmek, yeryüzünün en üstün varlığı olan insan odaklı, ekip ruhu ile çalışmalar yürüterek ülke ekonomisine katkılar sağlamak ve Malatya'nın ulusal markası Mormaş'ın ihracat hedeflerini sürekli yükseltmeyi hedefliyoruz."  


"Kârlı bir yılı geride bıraktık" 

Firmanın geçen yıl, 2011'e göre yüzde 43 ciro artışı gerçekleştirerek kârlı bir yılı geride bıraktığını belirten Genel Müdür Şaban Algül, "Bu yıl ise valimiz Vasip Şahin'in koymuş olduğu yüzde 60 ciro artışı hedefini yakalamak azmindeyiz" dedi. 


Dünya Gazetesi Bölge eki


Geri Dön