28 / 04 / 2024

MOSDER’in ev sahipliği yaptığı İSMOB'a sayılı günler kaldı!

MOSDER’in ev sahipliği yaptığı İSMOB'a sayılı günler kaldı!

TÜYAP'ta yapılacak dünyanın en büyük üçüncü mobilya fuarı için MOSDER Başkanı İsmail Doğan, “200’den fazla marka binlerce ürün sergileyecek. İhracatın yüzde 30’unu bu fuarda yapıyoruz. 150 bin ziyaretçi bekliyoruz” dedi.



Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) 2023 hedefine emin adımlarla ilerliyor. 2023'te dünyanın en fazla mobilya ihracatı yapan ilk 5 ülkesi arasında yer almak istediklerini belirten MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan her yıl yüzde 10'dan fazla büyüdüklerini belirtti. Mobilya sektörünü konuştuğumuz MOSDER yönetimi sıkıntılarını ve 12-17 Ocak'ta gerçekleştirilecek İSMOB'la ilgili açıklamalarda bulundu.

GÜMRÜK KALKANI AVANTAJ

Sektörün bulunduğu konumu ve ihracatı değerlendiren MOSDER Başkanı Doğan, “Mobilya sektörü her yıl ortalama yüzde 10 büyüme hedefiyle yola çıkıyor. Diğer sektörlere nazaran biz iki kat büyüyoruz. 2015'te piyasa ve ekonomik koşullar iyi olsaydı bizim hedefimiz yıllık yüzde 15 büyümekti. Sektörümüzde yüzde 30 kayıtdışılık var. Sigortanın ve verginin olmadığı yerler klasmanına koyuyoruz biz bu kayıtdışı işyerlerini. Derneğimizin üyeleri marka bilinciyle büyüyen kuruluşlardır” şeklinde konuştu. Mobilya ile ilgili gümrük vergilerinede değinen Doğan, “Çin dünyada tehlike arz ettiği için Türkiye'de gümrük duvarları yükseldi.Bu koruma bizim için avantajlı” açıklamasında bulundu. Doğan ayrıca Türkiye'nin şu anda dünyada 12'nci olduğu bilgisini verdi.

İRAN'DAN UMUTLUYUZ

Türkiye'nin bütün komşularıyla arasının kötü olduğunu belirten Başkan Doğan, “Sadece İran'a ambragonun kalkmasıyla bir kıpırdanma var. Fakat İran'da yavaş hareket ettiği için uzun vadeli düşünmek lazım. Bir ondan beklentimiz yüksek. Daha önce hiç mal satamıyorduk. Biraz hareketlilik başladı. Engel kalktığı için ihracat oranı hızla artacaktır. Suriye'de Türk mobilyası sıfırlandı. Suriye'nin Türkiye'den aldığı mobilya miktarı bizim ihracatımızı içinde yüzde 5'e denk geliyordu. Doğtaş'ın 8 mağazası vardı. Hepsini kurşunlamışlar” diye konuştu.

PAZARI ÇEŞİTLENDİRİYORUZ

Bu sene 12'ncisini düzenledikleri İSMOB'la ilgili bilgi veren İsmail Doğan, “Fuarda genellikle Irak, İran, Ortadoğu, Orta Asya, Kuzey Afrika, Batı Afrika, Hindistan'dan Amerika'ya kadar alıcılarımız var. Ama ağırlıklı olarak kendi coğrafyamız. Türkiye mobilya sektörünün ihracatının yüzde 40'ı komşu ülkelere. Tabi biz bunu pazar çeşitliliği ile yaymaya çalışıyoruz. İhracatın yüzde 30'unu biz fuarda yapıyoruz. Bu yıl fuara en az 150 bin arasında ziyaretçi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

İsmob'un tanıtımı dünyaya yapıldı

İSMOB'un tanıtım çalışmaları tüm dünyada hızla sürüyor. 150 bin kişinin istihdam edildiği mobilya sektörünün tanıtım çalışamaları TÜYAP Fuarcılık tarafından yürütülüyor. 200 mobilya firmasının ürünlerini sergileyeceği İSMOB en çok da evlilik arifesindeki çiftlerden ilgi görüyor. Türkiye'nin en büyük, dünyanın en önemli üçüncü mobilya fuarı olan İSMOB, 185 ülkeye ihracat yapan Türk mobilya sektörünün en profesyonel örneklerini sergileyecek. Oturma odasından, yemek takımına, çocuk odasından, yatak odasına kadar her türlü mobilyanın sergilenecek fuarın tanıtımı İtalya ve Rusya'da yapıldı.


Yeni Şafak



Geri Dön