Ekonomi

Motorine sessiz sedasız 2,38 TL’lik indirim! EPGİS indirimi neden duyurmadı?

Motorinin litre fiyatına bu geceden geçerli olmak kaydıyla 2,38 TL’lik bir indirim yapıldı. Akaryakıt fiyatları, son haftaların en çok tartışılan ve takip edilen konuları arasında yer alıyor. Brent petrolün rekor seviyelere ulaşmasıyla benzin ve motorine dikkat çekici zamlar yapıldı. 25 TL’lere kadar dayanan motorinin litre fiyatı, brent petrol arzında sorun yaşanmayacağı, Rusya-Ukrayna barış müzakereleri ve batının Rusya’ya yaptırımları sonrası, gerilemeye başladı

Rusya’nın Ukrayna işgali sonrası petrol arzında yaşanabilecek sıkıntılar nedeniyle 140 dolarları gören Brent petrolün ardından benzin ve motorine peş peşe zamlar gelmişti. 25 TL’lere kadar dayanan motorinin litre fiyatı, brent petrol arzında sorun yaşanmayacağı, Rusya-Ukrayna barış müzakereleri ve batının Rusya’ya yaptırımları sonrası, gerilemeye başladı. 15 Mart Salı günü gece yarısından itibaren brent petrolde yaşanan düşüşün ardından motorinin litre fiyatına 2,38 TL’lik bir indirim yapıldı. Ancak söz konusu indirim, EPGİS tarafından duyurulmadı.  

MOTORİNE SESSİZ SEDASIZ İNDİRİM!

Bu geceden geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 2,38 Türk lirası indirim yapıldı. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) söz konusu fiyat değişimini kamuoyuyla paylaşmadı. Daha önce yapılan indirim ve zam kararlarını duyuran EPGİS, sessiz sedasız yapılan 2,38 TL’lik indirimle ilgili herhangi bir duyuru yayınlamamıştı.

Benzin ve mazot düşecek mi? Açıklama geldi, bu geceden itibaren…