05 / 05 / 2024

Motorine sessiz sedasız 2,38 TL’lik indirim! EPGİS indirimi neden duyurmadı?

Motorine sessiz sedasız 2,38 TL’lik indirim! EPGİS indirimi neden duyurmadı?

Motorinin litre fiyatına bu geceden geçerli olmak kaydıyla 2,38 TL’lik bir indirim yapıldı. Akaryakıt fiyatları, son haftaların en çok tartışılan ve takip edilen konuları arasında yer alıyor. Brent petrolün rekor seviyelere ulaşmasıyla benzin ve motorine dikkat çekici zamlar yapıldı.



AKARYAKIT DÜNYADA REKOR KIRDI

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın ardından 140 dolara ulaşarak son 13,5 yılın zirvesini gören Brent petrol nedeniyle motorin ve benzin fiyatları rekor kırmıştı. İki ülke arasındaki müzakere görüşmeleri ve petrolde arz sıkıntısının yaşanmayacağına dair açıklamalar, Brent petrolün varil fiyatını 105 dolara kadar gerilemesine neden olmuştu. Bununla birlikte akaryakıt fiyatlarında da indirim beklentisi oluşmuştu. 

Motorine sessiz sedasız 2,38 TL’lik indirim! EPGİS indirimi neden duyurmadı?

PETROL FİYATLARI NEDEN GERİLİYOR?

Rusya’nın Ukrayna işgali ve batının sert yaptırımlarının ardından petrol tarafında arz endişelerinin ortaya çıkmasıyla birlikte 140 dolarlara ulaşan Brent petrol, 2008’den beri gördüğü en yüksek seviyelere ulaşmıştı. İki ülke arasındaki müzakereler, diplomasi trafiği, Rusya’ya Avrupa tarafından petrol yaptırımı getirilmemesi ve Rus doğal gaz akışına devam edilmesinin ardından Brent petrolün varil fiyatı, yüzde 20’nin altında değer kaybı yaşayarak, 105 doların altına indi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön