04 / 07 / 2024

MSCI, kripto para endeksi kuracak!

MSCI, kripto para endeksi kuracak!

Dünya genelindeki en büyük endeks sağlayıcısı MSCI, tarafından kripto paralara ilişkin dikkat çekici bir adım atıldı. Buna göre; MSCI, dijital para birimlerinin ve dijital paralarla işlemler gerçekleştiren şirketlerin yaygın olarak onaylanmasını sağlayacak.



Dünya genelindeki en büyük endeks sağlayıcısı MSCI, tarafından kripto paralara ilişkin dikkat çekici bir adım atıldı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; MSCI, dijital para birimlerinin ve dijital paralarla işlemler gerçekleştiren şirketlerin yaygın olarak onaylanmasını sağlamak amacıyla harekete geçiyor ve kripto para birimleriyle ilgili endeks kurmak için hazırlık yapıyor.

MSCI, kripto para endeksi kuracak!

Andreessen Horowitz konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, hafta başında girişim sermayesi şirketi tarafından gerçekleştirilen Clubhouse etkinliği kapsamında MSCI'nin CEO'su Henry Fernandez'in şirket uzmanlarıyla görüşme gerçekleştirdiğini ve kripto endeksi kurmayı hedeflediğini duyurduğunu belirtti.

Fernandez, hangi endeksin hangi varlıklara odaklanacağına veya hayata geçirilme zamanlarına ilişkin detay paylaşmazken MSCI da Reuters tarafından sorulan konuyla ilgili soruları cevaplamadı.

MSCI, kripto para endeksi kuracak!

HALA ÇOK AZ

Bank of New York Mellon Corp, Mastercard, Visa ve Goldman Sachs gibi kurumlar kripto para birimlerine destek sağlayacak küçük adımlar atsalar da kripto para birimlerinin gündelik kullanımları hala düşük.

MSCI, kripto para endeksi kuracak!

DİJİTAL VARLIKLARIN PERFORMANSLARINI İZLİYOR

S-P, Dow Jones endeksleri Mayıs ayında yeni kripto para birimi endeksleri hayata geçirerek Bitcoin ve Ethereum'un ABD borsalarında işlem görmesine imkan sundu. Yeni kurulan S-P Bitcoin endeksi, S-P Ethereum endeksi ve S&P Kripto Mega Cap endeksi, bu endekslerle ilgili dijital varlıkların performanslarını takip ediyor.

Kripto paralarda son durum ne?

Kripto paralara nasıl düzenlemeler getirilecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön