15 / 05 / 2024

MTV’de yüzde 60’ı aşkın zam yolda! İşte zammın sebebi

MTV’de yüzde 60’ı aşkın zam yolda! İşte zammın sebebi

2022 bütçesinde hedeflenen Motorlu Taşıtlar Vergisi geliri 24 milyar Türk Lirasıyken bu gelir 2023’te beklenen gelir 38 milyar 787 milyon Türk Lirası olarak hedeflendi. Bu rakamlar ise MTV gelirinin yüzde 64 artırılmak istendiğini gösteriyor.



Öte yandan Fox TV’nin bir haberine göre Motorlu Taşıtlar Vergisi de diğer vergiler gibi yeniden derleme oranına göre hesaplanacak. Ocak ayında yeniden derleme oranının yüzde ortalama 120’nin üzerinde olacağı kesin ama Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda özel bir indirim yetkisi de var.

Vergi uzmanı Ozan Bingöl ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yetkisini kullansa bile bütçedeki rakamın yüzde 60’lık zam oranına işaret ettiğini dile getirdi.

Örneğin yeniden değerleme oranı yüzde 100 oranında gerçekleşti diyelim. Cumhurbaşkanı artış oranı ile ilgili hiçbir yetki kullanmazsa MTV de bu oranda artar. Cumhurbaşkanı yetki kullanmak isterse ise MTV artış oranında yüzde 20 ila yüzde 150 oranları (bu oranlar dahil) arasında yeniden düzenlenebilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön