Mudanya Belediyesi mülklerini satışa çıkardı!
MHP Mudanya Meclis Üyesi Yaşar Ardıç, Mudanya Belediyesi'nin ihtiyaçları için belediye mülkleri satışa çıkarsa bunu yargıya taşıyacaklarını dile getirdi. Ardıç Mudanya'nın sorunlarına açıklamalarda bulundu.
Milliyeçi Hareket Partisi (MHP) Mudanya Meclis Üyesi Yaşar Ardıç Mudanya'nın sorunlarına açıklamalarda bulundu. Ardıç, 30 Mart Yerel Seçimleri'nde seçim propagandası olarak, CHP'nin seçimi kazanırsa çok fazla sıkıntı yaşayacağını söylediğini ve şu anda yaptıkları görüşmelerde bunu gördüklerini belirtti. CHP'nin kadro itibari ile belediyeciliği acemice yaptığım dile getiren Ardıç, "Mudanya artık 30 sene öncesinin iskele ile Arnavutköy arasında kalan bir yer değil. Mudanya 80 bini aşan nüfusu ile çoğu ilimizden daha büyük bir potansiyele sahip bir ilçe" dedi. Mudanya'nın iyi yöneltilmediğini dile getiren Yaşar Ardıç, "Mudanya'nın iyi yönetilmediğini görevden alman belediye başkan yardımcılarının koltuklarının uzun zaman boş kalmasından anlayabiliriz. Mudanya Belediye Başkan Yardımcıları daha yeni atandı. Bir belediye başkanının kendi başına bir şey yapması mümkün değil. Bu bir ekip işidir. Hem siyasi hem de bürokrasi olaraktan eğer bir ekip olursa bu iş vardır. Daha birkaç ay önce Sayın Belediye Başkanımızın 14 tane Meclis Üyesi kendisini protesto etmiş ve Meclise gelmemişlerdi. Sayın Başkanın sadece kendi meclis üyeleri ile değil Biiyükşehir ile de sıkıntıları mevcut. Bu sıkıntılarda o haklı bu haklı diyemeyiz ama neticede Mudanya Belediyesi bir alt belediyedir ve üst belediye ile kavgalı olduğunuz zaman bunun kahrını halk çekiyor. Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok şimdiye kadar bir belediye nasıl yönetiliyorsa bundan sonrada öyle yapmak gerekiyor. Bunu defalarca dile getirdik" diye konuştu.
MUDANYA'YA ÇEVRE YOLU GEREKİYOR
Mudanya'nın en büyük probleminin trafik ve sahil projesi olduğunu belirten Ardıç, "Mudanya'nın en büyük problemi trafik ve sahil. Sahil projesinde de kimse suçu üstüne almıyor. Büyükşehir farklı söylüyor, Mudanya Belediyesi farklı söylüyor. Ama burada Mudanya'ya gelen ya da burada yaşayan insanların suçun büyükşehirde olması küçük şehirde olmasının çok önemine bakmıyor. Ben burada bir hizmeti alırken şimdi atamıyorsam bana göre buradaki suçlu Mudanya Belediyesi olmuş oluyor. Önümüzdeki dönem içerisinde de Mudanya Belediyesi olarak sahil konusunda sıkıntı yaratacak. Yani 2 yıl boyunca Bursa'nın nefes almak için tek yegâne yeri olan Mudanya, hem Bursalılara hem de Mudanyalılara kapanmış oldu. Trafik sorununda da 30 Mart'tan bu yana en ufak bir adım dahi atılmadı. Şimdi bu sorunun hal olması için belki bu diyeceğim belediyeyi aşacak ama Mudanya'ya kesinlikle bir çevre yolu gerekiyor. İlçemizde bir diğer sorun otopark sorunu. Bu belediyenin önderliğinde olabilir. Diğer özel müteşebbisin önderliğinde belediye bu işi teşvik ederek otopark yapılması lazım. 30 Mart'tan sonra herhangi bir gelişme yok. Önceden belki çok sayıda insan gelirken her hafta sonu günü birlik tabi ettiğimiz herhalde bu hızla azalacaktır. Çünkü insanlar memnun olduğu yere gider" dedi.
HANİ EŞİTLİK
Mudanya'da halkının sıkıntılarından bahseden Yaşar Ardıç sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim belediyecilik anlayışımız insanlara eşit mesafede davranmaktır. Sayın Başkan da herkese eşit mesafede davranacağını sık sık dile getiriyor. Ancak bu öze inmiyor sözde kalıyor. Buna en iyi örnek ise kaleler. Sokak aralarında Mudanya'nın değişik yerlerinde kafeler var. Bazı kafelerin önüne sandalye masa dahi koydurmazken bir kısmı adeta yaya kaldırımını işgal ediyor. Bunlara göz yumuyor. Bu da çifte standartlılığın bir göstergesi olmuş oluyor. Vatandaşlarımızda eşit muamele görmedikleri için bu durumdan çok şikayetçi. Belediye Başkanımız herkesin belediye başkanı. Ben kendim oy vermedim ama benimde belediye başkanım.
Herkese aynı mesafede olması lazım. Bunun böyle olmadığını hem biz hem vatandaşımız hem de kendi partilileri, meclis üyeleri bile dile getiriyor."
HUKUK MÜCADELEMİZİ VERECEĞİZ
Belediye mülklerinin satışa çıkmasına karşın ise Ardıç şunları kaydetti: "Geçtiğimiz haftalarda arsa satış konusu gündeme geldi. Sayın Başkana, 'ilçede yaşayanların yaşam kalitesini yükseltecek sorunlara çözüm olacaksa' bu satışlara destek olacağımızı ama sadece belediyenin bir takım ihtiyaçlarını gidermek adına satışlar yapılacaksa bunlara karşı hukuk mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz. Çünkü bu satışların yapılarak bu paranın çarçur edileceğini düşünüyoruz. Mülk satışlarına başvurulmasını da doğru bulmuyoruz. Mudanya'nın mülkleri elden çıktıktan sonra alması mümkün değil. Bununla ilgili önceki dönemi eleştirirken Sayın Başkanın bu yıl böyle bir şey yapmasını doğru bulmuyoruz ki kendisi de hep şunu söylüyordu: 'Biz bırakın yer satmayı satılan yerleri dahi geri alacağız' demişti. Ama şimdi bırakın satılan yeri geri almayı yer satmaya başlamış olduk. Bu da Mudanya adına üzüntü veriyor."
Melisa SEVEDİOĞLU/Bursa Hayat