27 / 04 / 2024

Muğla Düğerek, Karabağlar ve Çevre Yolu arazileri sular altında!

Muğla Düğerek, Karabağlar ve Çevre Yolu arazileri sular altında!

Muğla'da perşembe gününden bu yana yağışlar nedeniyle sular altında kalan tarım arazilerinde hasar tespit çalışması yapıldı. Düğerek, Karabağlar ve Çevre Yolu kenarında sular altında kalan tarım arazileri, yeni oluşmuş bir göl görüntüsü verdi



Muğla'da perşembe gününden bu yana aralıklarla devam eden yağışlar nedeniyle sular altında kalan tarım arazilerinde hasar tespit çalışması yapıldı. 

     Muğla'da aralıklarla etkisini artıran yağış nedeniyle Düğerek, Karabağlar mahalleleri ile Çevre Yolu çevresindeki tarım alanları sular altında kaldı. Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından oluşturulan hasar tespit komisyonu tarafından bölgedeki tarım arazilerinde tespit çalışması başlatıldı. 

     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, gazetecilere yaptığı açıklamada, yağış nedeniyle bölgede olumsuz bir durumla karşı karşıya kalmadıklarını söyledi. Ekici, ilçe müdürlükleri ile de sürekli koordine halinde olduklarını belirterek, ''Bölgede vatandaşlarımızdan gelen ihbarlar doğrultusunda ekiplerimiz tarım arazileri sular altında kalan vatandaşların evlerine giderek hasar tespiti yapıyor. Yapılan inceleme sonrasında sular çekildikten sonra tekrar bir inceleme yaparak hasar tespitini o zaman belirleyeceğiz'' dedi. 

     Ekici, ekiplerin Yeşilyurt, Kafaca ve Bayır beldelerinde de incelemelerde bulunarak hasar tespiti yaptıklarını kaydetti. 

     Düğerek Mahallesi'nde tarım arazisi su altında kalan Fatma Algı, 3 yıldır her yağmurdan sonra tarım arazilerinin sular altında kaldığını ve ürünlerinin çürüdüğünü anlattı. Algı, ''Bu yıl zararımız daha çok oldu. Bakla ve yulaf ekmiştik, tamamı sular altında kaldı. Yetkililerden bu konuda yardım istedik. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri de gelerek hasar tespiti yaptılar. Daha sonra zararımızın karşılanacağını söylediler'' diye konuştu. 

     AA muhabirinin Muğla Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Muğla'da cuma gününden bugüne kadar metrekareye düşen yağış miktarı 163 kilogram oldu. Yetkililer, yağışların bugün akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceğini, Muğla'nın perşembe gününden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisi altına gireceğini bildirdi. 

     AA


Geri Dön