29 / 04 / 2024

Muğla Menteşe Şehirlerarası Otogarı açıldı!

Muğla Menteşe Şehirlerarası Otogarı açıldı!

Tükettiği enerjinin yüzde 80’ini güneş panellerinden meydana gelen çatısından elde eden ve bu özelliği ile Türkiye’de ilklerden olan Menteşe Şehirlerarası Otogarı büyük bir katılımla hizmete açıldı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından çatısındaki güneş enerjisi santrali ile kendi enerji ihtiyacının yaklaşık yüzde 80’ini karşılayacak olan Menteşe Şehirlerarası Otogarı açıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, dev proje 11 milyon 186 bin 400 liraya mal oldu.

Terminal içerisinde yapılan açılış törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, CHP Milletvekilleri Mürsel Alban, Burak Erbay ve Süleyman Girgin, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Ula Belediye Başkanı Ümit Karaarslan, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak, İyi Parti Menteşe İlçe Başkan adayı Ayçin Evgeç Dalgıç ile çok sayıda taşımacı esnaf ve vatandaş katılım gösterdi.

Kooperatif Başkanı; “Yeni Otogarımızdan çok memnunuz”

Törende konuşan Akyaka Kooperatifler Başkanı Serdal Pekmezci, otogarın şehir dışına çıkartılması şehir trafiğini rahatlattığını söyleyerek, “Böyle bir tesisin kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulması biz taşıyıcılar içinde çok iyi oldu. Vatandaşımız alışma süresini çok kısa sürede atlattı. Yeni otogarımızdan memnunuz ve başkanımıza böyle bir yer kazandırdığı için teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Bahattin Gümüş; “Bu büyük yatırımın da açılışından dolayı büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz”

Daha sonra söz alan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Kendi enerjisini üreten bir tesis inşa etmek çevreye ve doğaya verilen önemin göstergesidir. Muğla Büyükşehir Belediyemiz ilçemize yatırımlarını sürdürüyor. Bu büyük yatırımın da açılışından dolayı büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

 Süleyman Girgin; “Büyükşehir hizmetleri ile Muğla’yı kısa zamanda kucakladı.”

Sıfırı bir yapmanın çok zor olduğunu dile getiren CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, “Fen işleri, ulaşımı, sağlığı, mezarlığı veya MUSKİ ile akla hayale gelmeyen tarımdan, güneş enerjisiyle kendi enerjisini üreten garajına kadar bu hizmetleri üreten Osman Gürün başkanımız ve ekibine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
 


Geri Dön