28 / 04 / 2024

Muğla'da anıt ağaç envanter çalışması devam ediyor!

Muğla'da anıt ağaç envanter çalışması devam ediyor!

Muğla Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü Muğla ili sınırları içerisindeki “Anıt Ağacı” veya “Anıt Ağaç Topluluğu” olarak tescil edilen tabiat varlıklarının mevcut durumlarının tespiti ilgili envanter çalışması başlatıldı...




17 Ağustos 2011 tarih ve 28028 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile oluşturulan “Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü” nün görevleri ile ilgili düzenleme kapsamında Kararnamenin 10. Maddesine 644 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 13. Maddesi 1 (b) de yer alan ilave hüküm ile Tabiat Varlıklarının tespit, tescil, onay, değişiklik ve ilanına dair usul ve esasları belirlemek ve bu alanların sınırlarını tespit ve tescil etmek, yönetmek ve yönetme yetkisi Çevre ve şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğüne verilmiştir. 


Bu kapsamda Muğla Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü Muğla ili sınırları içerisindeki “Anıt Ağacı” veya “Anıt Ağaç Topluluğu” olarak tescil edilen tabiat varlıklarının mevcut durumlarının tespiti  ilgili envanter çalışması başlatılmıştır.

 

Bu kapsamda Müdürlük arşivindeki ve arazi inceleme verilerine dayanarak tespiti yapılan “Anıt Ağaçların” bir kısmına ait bilgiler ve fotoğraflar aşağıda yer almaktadır.



Envanter resimleri için tıklayınız




Geri Dön