27 / 04 / 2024

Muğla'da hazine arazisine kaçak konut inşaatı yapmıştı! İnşaat kendi elleriyle yıktırıldı!

Muğla'da hazine arazisine kaçak konut inşaatı yapmıştı! İnşaat kendi elleriyle yıktırıldı!

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı yaz turizminin en canlı mahallelerinden biri olan Türbükü'de bir inşaatçı, hazine arazisine kaçak inşaat yapmıştı. Söz konusu inşaat Milli Emlak Müdürlüğü tarafından inşaat sahibine yıktırıldı.



Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Türkbükü Mahallesi'nde hazine arazisine kaçak konut inşaatı başladığı ihbarı üzerine harekete geçen Milli Emlak Müdürlüğü ekipleri hazine arazisine E.Ç. isimli bir kişi tarafından kaçak ve ruhsatsız konut yaptırıldığını tespit ederek kendisine yıktırıldı.

YAPTIĞI İNŞAATI KENDİ ELLERİYLE YIKTI!

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı turizmin en gözde yerlerinden biri olan Türkbükü Mahallesi'nde hazine arazisine kaçak konut inşaatı başladığına dair ihbarın alınması üzerine harekete geçen Milli Emlak Müdürlüğü ekipleri hazine arazisine E.Ç. isimli bir kişi tarafından kaçak ve ruhsatsız konut yaptırıldığını tespit etti.

Haizne arazisine kaçak inşaat yapılması üzerine söz konusu konut inşaat yine sahibi tarafından yıktırıldı.

KAÇAK YAPILARA DENETİMLER ATIRILDI!

Yapılan inceleme ve tespitleriden sonra hazine arazisine yapılan kaçak ve ruhsatsız inşaatı yaptıran E.Ç.'ye işçiler ve iş makineleri ile yıktırılarak arazi temizlettirildi.

Son zamanlarda bu ve buna benzer haberlerin sıklaşması üzerine Hazine arazilerinde kaçak yapılara yönelik denetimlerin arttırıldığı açıkladı.

Muğla da hazine arazisine kaçak konut inşaatı yapmıştı! İnşaat kendi elleriyle yıktırıldı!

ANTALYA KAŞ'TA 3 BİN 700 KAÇAK YAPI İNŞA EDİLMİŞ

Antalya'nın en çok turist alan ilçelerinden biri olan Kaş’ta 5 yılda, 3 bin 700 kaçak yapı yapıldığı belirlendi. En çok kaçak yapı ise Kalkan sırtları ile Kaputaş Plajı arasındaki bölgeyi de kapsayan Bezirgân Mahallesi sınırlarında yer alıyor.

Bezirgân Mahallesi’nde 609, Patara Antik Kenti'nin de yer aldığı Gelemiş Mahallesi’nde 431, Gökçeören’de 348, İslamlar Mahallesi’nde 329, Bayındır’da 289, Üzümlü’de 238, Sarıbelen’de 230, Yeşilköy’de 201, Kalkan’da ise 156 kaçak ve imara aykırı yapı olduğu belirlendi. 

Kaş merkezi dâhil olmak üzere toplam 49 mahallede belirlenen kaçak yapıların inşa edildiği araziler arasında Hazineye ait arazilerin de olduğu tespit edildi. 

Kaş’ta 5 senede 3 bin 700 kaçak yapı inşa edilmiş! En çok kaçak yapı Bezirgan Mahallesi'nde!

Bursa'da kaçak yapılara geçit yok!

O ilde yaşayanlar dikkat! Kaçak yapı denetimleri başladı! 106 kaçak yapıya toplam 7 milyon ceza...

Geri Dön