28 / 04 / 2024

Muğla’da Palyatif Bakım Merkezi açıldı!

Muğla’da Palyatif Bakım Merkezi açıldı!

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Palyatif Bakım Merkezi açıldı. Merkez, Köyceğiz Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet verecek. Muğla’nın ilk Palyatif Bakım Merkezi, Köyceğiz Devlet Hastanesinde düzenlenen törenle açıldı.



Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Palyatif Bakım Merkezi açıldı. Merkez, Köyceğiz Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet verecek. Muğla’nın ilk Palyatif Bakım Merkezi, Köyceğiz Devlet Hastanesinde düzenlenen törenle açıldı.


Törene Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Muğla Valisi Amir Çiçek, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı. Köyceğiz Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Şeniz Ayturan, Palyatif Bakım Merkezinin yaşam süresinden daha çok yaşımın niteliğini arttırmaya yönelik bir merkez olduğunu belirtti. Ayturan; "Destekleyici bakım olarak bilinen, artık hastanede şifa bulamayacak hastaların yaşam kalitesini arttırmak olarak özetleyebileceğimiz. Hasta için yapabileceğimiz bir şey yok alıp evinize götürün denilen hastaları biz artık bırakmıyoruz. Hastanın bütün ihtiyaçları ile ilgileniyoruz. Yakınlarına hastaya nasıl bakacaklarını öğretiyoruz. Bu şekilde hastaların yaşamlarına yıllar değil, yıllarına yaşam katıyoruz. Bu tip merkezler tüm Dünya’da ve Türkiye’de önem arz ediyor’’ şeklinde konuştu.


Sosyal politikalara verdikleri önemin altını çizen Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ise, "Muğla için bu merkez bir ilk ama Muğla’da yapılan görkemli hastanemiz ile birlikte çalışmalar devam edecek’’ dedi. Yapılan hastaneler için Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na teşekkür ettiğini sözlerine ekleyen Öztürk, Muğla’lı vatandaşların sağlık aramak için dışarıya gitmelerine gerek kalmayacağını ifade etti.


Sağlıkta dönüşümün sadece yeni yapılan hastaneler ile değil, insan sevgisini özümsemiş olan sağlık personeli ile devam ettiğini dile getiren Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla’da vatandaşların sağlık hizmetlerinden memnun olduklarını belirtti. Vali Çiçek, "İnsan sevgisi ile hizmetlerimizi devam ettirmeye çalışıyoruz. Burada görevli arkadaşların hastalar için ne gerekiyorsa yapma çabası içinde olduklarını gördüm. Palyatif Bakım Merkezleri Türkiye’de çoğalıyor. Bu merkezler Hastayı ve hasta yakınlarını çaresiz bırakmıyor’’ diye konuştu.

Açılış törenin ardından Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ve Muğla Valisi Amir Çiçek beraberlerindeki heyet ile birlikte yatarak tedavi gören hastaları ziyaret etti.


Milliyet


Geri Dön