27 / 04 / 2024

Muhammet Balta: Enerji savurganı yapılar yıkılacak!

Muhammet Balta: Enerji savurganı yapılar yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, çürük yapıların yanında enerji savurganı binaların da yıkılacağını bildirdi. Balta yeni ve eski binalarda önlem alınması gerekiyor diye konuştu....




Kentsel Dönüşüm Zirvesi Çalıştayı'na katılmak üzere Isparta'ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta Vali Vekili Niyazi Çan'ı makamında ziyaret etti. Çevre ve şehircilik anlamında bakıldığı zaman Isparta'nın diğer illerden daha az betonlaştığını gördüğünü belirten Balta, "Bu da bizim için sevindirici. Özellikle Gümüşgün beldesi, tamamen doğal bir güzelliklerin içerisinde.
Fiziki yatırımlar ne kadar yetersiz de olsa doğal güzellikler bozulmamış" diye konuştu. Afet riskli taşıyan alanlarla alakalı bir yasa çıktığını hatırlatan Balta, "Bu alanların tekrar gözden geçirilip, enerji savurganı olan binaların da yıkılarak, yeniden yapılması sağlanacak. Ülke olarak 60 milyar dolar civarında dışarıdan enerji alıyoruz. Bu konuda dışa bağımlılığımız var. Yeni ve eski binalarda önlem alınması gerekiyor" diye konuştu.


Binalarımız güvenli olmalı

ISPARTA'YA kentsel dönüşümle alakalı bir toplantıya katılmak üzere geldiğini ve bu toplantının çok önemli olduğunu dile getiren Balta, şöyle devam etti: "İnsanlarımızı enkaz altında değil, enkaz altına girmeden kurtarmamız lazım. Enkaz altında kurtarmak bir başarı değildir. Binalarımızın, fiziki mekânlarımızın sağlıklı ve güvenli olması gerekir" dedi.

Sabah Akdeniz

Geri Dön