29 / 04 / 2024

Muhammet Uğurcan Barman: Yatırımcının güveni sürecek!

Muhammet Uğurcan Barman: Yatırımcının güveni sürecek!

Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve DEİK Bahreyn İş Konseyi Başkanı Muhammet Uğurcan Barman 15 Temmuz Cuma 2016 gecesi gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimini değerlendirdi...



YATIRIMCININ “GÜVENİ” SÜRECEK

15 Temmuz 2016 Cuma akşamı yaşanan, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanan hain bir paralelci terör grubunun milli iradeye, ülkemize, cumhuriyetimize, birlik ve bütünlüğümüze yönelik darbe teşebbüsünü şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Türk ekonomisi tüm varlık ve gücüyle istikrarını sürdürecektir. Bu vahim olaylarda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Yaşanan elim hadiseye karşı toplumun her kesiminin güçlü bir reaksiyon göstererek sağlam duruş sergilemiş olması, hem demokrasimizin gücünü hem de milletimizin demokrasiye olan inancını net bir şekilde ortaya koymaktadır. Önlenen bu menfur darbe teşebbüsünde yaşananların milli iradeyi ve demokrasi kültürümüzü daha da güçlendireceğine inanıyoruz.

YATIRIMCI “GÜVENİ” GÖRÜYOR

Kalkışma girişiminin, Türkiye’nin ana gidişinde, ekonomisinde ve finansal piyasalarında, bir major değişiklik, bir trend değişikliği yaratmayacağı konusunda özellikle Körfez ülkelerindeki konsorsiyum ortaklarımızı ve yerli-yabancı gayrimenkul yatırımcısını bilgilendirdik. Cuma günü 3 TL’nin üzerine çıkan doların bugün işlemlerin başlaması ile aşağı geleceğini düşünüyoruz.. Dolardaki yükseliş trendinin sürmemesi, gayrimenkul yatırımcısının kararlarını ve sektörü olumlu etkileyecektir. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın finansal piyasaların etkin işleyişini sürdürmesi ve piyasaya güven vermesi adına aldığı önlemler ve ‘’Merkez Bankası tarafından bankalara gerekli likidite limitsiz olarak sağlanacaktır” ifadesi, Türkiye'ye bakan yatırımcıların güvenini sürdürme açısından olumlu etki yaratabilecek çok önemli bir girişim oldu.


Geri Dön