30 / 04 / 2024

Muhittin Dalgıç: 4 katlı konutlar Çeşme'ye uymaz!

Muhittin Dalgıç: 4 katlı konutlar Çeşme'ye uymaz!

TOKİ'nin hazırladığı mimari tasarımı değerlendiren Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise, toplu konuta karşı olmadıklarını, ancak Çeşmenin mimarisini bozmadan, iki katlı toplu konutlar yapılabileceğini projeyi beğenmediğini kaydetti.




TOKİ'nin hazırladığı mimari tasarımı değerlendiren Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise, toplu konuta karşı olmadıklarını, ancak Çeşmenin mimarisini bozmadan, iki katlı toplu konutlar yapılabileceğini projeyi beğenmediğini kaydetti. TOKİ'nin Çeşme'de yapacağı 4 katlı konutların görselleri ortaya çıktı. TOKİ, evlerde Çeşme mimarisinden ilham alındığını belirtirken, Belediye Başkanı Dalgıç projeyi beğenmediğini söyledi.


Gündeme geldiğinden bu yana tartışma konusu olan TOKİ'nin Çeşme'de planladığı toplu konut projesinde, evler ve binalarda düşünülen görsel tasarım ortaya çıktı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Çeşme'deki Reisdere Mahallesi için tasarlanan zeminle birlikte 4 katlı konutların taslak projeleri kamuoyuna yansıdı. 


İki etap olarak planlanan projede 2 +1 ve 3+1 daireler yapılacak.  TOKİ  yetkilileri, proje kapsamında Alaçatı'nın eski sokak dokusunu oluşturan konutlarından da yararlanıldığını açıkladı. Yetkililer, "Bu dokunun önemli unsuru olan mavi renk konutların sövelerinde yerini aldı. Bina girişindeki cumba ve pencere dizaynı ile Alaçatı evlerine gönderme yapılacak. Bina giriş cephesinde yöresel taş kaplama yapılacak. Balkon korkuluklarında ise taş malzeme ile ferforje demir beraber kullanılacak" diye konuştu. 


HER ELBİSE UYMAZ 

Dalgıç, "Binaya mavi renk, taş, ferforje demir koymakla, yerel mimariye benzetmekle iş bitmiyor. Buradaki temel sorun kat yüksekliğidir. Biz Çeşme'de 4 katlı yapıya karşıyız. 

Çeşme Yarımadası'nda yaşam biçimi, geleneklerimiz, örf ve adetlerimizi gereği herkes eşit haklardan yararlanmalı" dedi. 


İŞBİRLİĞİ YAPALIM 

Dalgıç şöyle devam etti: "Sanal ortamda yapılan şeyler güzel süslenir. Elbiseyi kime giydirdiğinize bağlı. Her elbise herkese yakışmaz. Ramazan Bayramı'ndan sonra TOKİ Başkanı Mehmet Ergün ile görüşerek, Çeşme'ye çok katlı konutlar yerine 220 dönümlük belediye arazisini de kullanarak TOKİ-Belediye işbirliğiyle iki katlı evler yapılmasını teklif edeceğiz." Önce eski başkanın evini yıktırsınlar AK Parti  İzmir  milletvekili Rifat Sait, TOKİ ile fikir ayrılığına düşen Başkan Muhittin Dalgıç'ı eleştirdi. Sait, "Çeşme Alaçatı'da yapılan Port evlerinin ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı kim? Üstelik bu evler deniz kıyısında ve hatta denizin içinde, bahçesiz 3 katlı evler. SİT içine yapılmış. CHP'liler bir önceki Başkan Faik Tütüncü'nün evine bir baksınlar, acaba kaç kat, eski başkan 4 katlı bir villa yaptırmış, orada oturuyor. Şimdiki Başkan eğer samimiyse önce gitsin yaptırabiliyorsa o evi yıktırsın" diye konuştu. 

Alaçatı Port evlerinin sörfçülerin rüzgarını da kestiğini söyleyen Sait, "Sen gel buraya zenginler için villalar yap, sonra TOKİ fakir fukara için ev yapsın, kıyameti kopar. Alaçatı Port evleri ile ilgili Dalgıç'tan haber bekliyoruz, umarım açıklar" dedi. 


HaberTürk Egeli




Geri Dön