02 / 05 / 2024

Muhteşem Giray kimdir?

Muhteşem Giray kimdir?

Prof. Dr. Muhteşem Giray, Mimar Sinan Üniversitesi Kurucu Rektörü idi. 90 yaşında vefat eden Mimar Muhteşem Giray, Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümünü bitirmiş ve sonrasında aynı okulda hocalık yapmıştır...




Muhteşem Giray kimdir?


Mimar Sinan Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mimar Muhteşem Giray, Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümünü bitirmiş ve sonrasında aynı okulda hocalık yapmıştır.


Prof. Dr. Muhteşem Giray uzun yıllar proje yarışmalarında birçok dereceler elde etti. Mezun olduğu ve hocalık da yaptığı Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde akademik kariyerini tamamladı. Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde uzun yıllar profesör olarak görev yaptı ve çeşitli kademelerde yönetim görevini başarıyla sürdürdü. 1982 yılında üniversite statüsüne dönen Mimar Sinan Üniversitesi'nin de ilk rektörü oldu.


Mimar Muhteşem Giray, mimarlık hayatı boyunca yüzlerce öğrenci yetiştirmiş, yönetici olarak reformlar yapmış bunun yanında şimdiki Koruma Kurullarının öncesi ve sürecinde Koruma Kurulu üyelik ve başkanlığı yapmıştır.


7 Ocak 2014 tarihinde vefat eden Prof. Dr. Muhteşem Giray için 10 Aralık 2014 Cuma günü saat 10.00'da Mimar Sinan Üniversitesi'nde bir tören düzenlenerek cenazesi Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğlen namazından sonra Sahrayicedid mezarlığında toprağa verilecek.



Prof. Dr. Mimar Muhteşem Giray vefat etti!




Geri Dön