30 / 04 / 2024

Müjde! Emekli olmanın yolu açılıyor!

Müjde! Emekli olmanın yolu açılıyor!

Toplu parası olmayan vatandaşların emeklilik yolunu açan yapılandırmada başvuru süresinin uzatıldı. Bu uygulama ile birlikte toplu parası olmayanlara emekli olma imkanı tanınacak. Milyonlarca insanı yakından ilgilendiren gelişmenin ardından emekli olmanın yolu açılıyor...



Emeklilik hayali kuran milyonlarca vatandaşın yüzünü güldürecek gelişmeler yaşanıyor. Kamu bankalarından kredi alanlar borçlanarak emekli olabilmektedir. Bu uygulama ile öte yandan SGK borçlularının rahatlatılması da hedefleniyor.

18 taksit ve 36 ay ödeme imkanı tanınarak emekli olamının yolu açılıyor. Toplu parası olmayan vatandaşlara emeklilik yolunu açan yapılandırma 1 ay süreyle uzatılmıştı. Kamu bankalarından kredi alanlar borçlanabilmekte ya da borçlarını ödeyerek emekli olabilmektedir. Peşin ödeyen vatandaşlar borcun yüzde 90'ından kurtulabiliyor. Ayrıca taksitli ödeme yapmak isteyenlere 18 taksit ve 36 ayda ödeme imkanı sunuluyor.

Yeni Asır'dan Faruk Erdem'in ilgili yazısı şöyle; Peşin ödeme yapan vatandaşlar bu farkın yüzde 90'ından da kurtulmuş oluyor. Ayrıca taksit ile ödemek isteyenlere 18 taksit ve 36 ay ödeme imkanı da sunuluyor. Yapılanma kapsamında, SGK borcu olduğu için emekli olamayan ya da toplu ödeme bulamadıkları için borç alamayanlar için de bir fırsat sunuldu.

Bu sigortalılar kamu bankalarından kredi alarak borçlarını kapatabilecek ve yeni ödedikleri emekli maaşlarının taksitleri kesilecek. Geçmiş Bağ-Kur günlerini yeniden canlandırabilecek ve böylece günlerini tamamlayıp emekli olabilecekler. Üstelik parayı kamu bankalarından alacakları kredilerle ödeyecekler. Doğum veya askerlik borcu ile emekli olabilecek kişiler de kredi kapsamına dahildir.

Müjde! Emekli olmanın yolu açılıyor!

ASKERLİK ERKENE ÇEKER

Askerlik günlerini satın alarak primlerini tamamlayıp emekli olabilen erkek sigortalılar ile analık borcu ve prim borçlarını tamamlayıp emekli olabilen kadın sigortalılar kamu bankalarından alacakları kredilerle bu tutarı ödeyebilecekler. .

Bu uygulama sayesinde toplu parası olmayan vatandaşlara emekli olma imkanı tanıınmış olacak. Alınan paraların geri ödemeleri ise emekli maaşından 36 taksit ile kesilerek yapılacak. Askerliğini sigortasından önce yapanlar, askerlik günlerini belirli bir süre için ödünç aldıklarında (satın aldıklarında) işe giriş tarihini geri alabilirler.

Bu da o kişilere 1 yıl erken emeklilik yolunu açmış oluyor. Sigortadan sonra askerlik hizmetini yapanlar eksik kalan primlerini günlerini borç alarak tamamlayabilirler.

Müjde! Emekli olmanın yolu açılıyor!

SİGORTALI 6 YIL KAZANIR

Sigortalı kadın çalışanlar ise işe giriş tarihlerinden ya da staj sigortası yapıldıktan sonra dünyaya gelen üç çocuğa kadar borçlanma (gün satın alma) yapabiliyor.

Bu şekilde 3 çocuk borçlanan kadın 2160 gün 6 yıl kazanıyor. Böylece yaşı ve yılı dolmuşsa 6 yıl beklemeden erken emekli olabilir.

Müjde! Emekli olmanın yolu açılıyor!

ÖNCE SGK'DAN YAZI ALIN

Kredi ile emekli olmak isteyen vatandaşlar önce SGK'ya giderek borçlarını ödeyecekler veya  askerlik ya da  doğum borçlanması yaptıklarında emekli olabileceklerine dair yazıalmaları gerekiyor.

Bu yazı ile Halkbank, Ziraat Bankası ve VakıfBank gibi bankalara giderek kredi çekebilecekler. Bankalar parayı direkt SGK'ya göndererek borcu kapatıyor ve emekli maaşı aynı bankaya yatıyor.

Krediye aylık 1.55 faiz oranı uygulanmaktadır. Kredi alarak emekli olan sigortalılar, maaşlarından 36 ay taksitle geri ödeme yapabilirler.

Müjde! Emekli olmanın yolu açılıyor!

KİMLER ALABİLİYOR?

● Birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda 4/A'dan ya da 4/B'den yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar.

● Primini kendi ödeyenler denilen Ek-5 ve Ek-6 kapsamında çalışanlardan birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar.

● Hizmet borçlanması nedeniyle yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar

● Geçmiş dönemde durdurulan hizmet sürelerini ihya etmek isteyenler.

Erken emeklilik için müjdeli haber!

Bağ-Kur'luya büyük fırsat: Kolay emeklilik doğdu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön