17 / 05 / 2024

Müjde...Müjde...Müjde...Hemen e-Devlet`e girin tık diye 3 bin 295 TL parayı alın!

Müjde...Müjde...Müjde...Hemen e-Devlet`e girin tık diye 3 bin 295 TL parayı alın!

Çocuk yetiştiren dar gelirli hanelere maddi destek! PTT ve bankalardan gelen parayla hane halkı rahat bir nefes aldı. Geçici veya kalıcı faydalar için odak noktası, çocuklu aileleri desteklemektir. Yoksullar ve çocuklu ailelere 3 bin 708 liraya kadar maddi yardım yapılıyor.



Çocuklu düşük gelirli aileler SED yardımlarından yararlanabilir. İl müdürlükleri, sosyal yardımlaşma dernekleri ya da e-Devlet üzerinden yapılabilecek başvuru, çocuğunuzun eğitim sistemine bağlıdır.

Yeni yılın başında asgari ücret, memur ve emekli aylığına yapılan zamların ardından sosyal yardım ödemeleri Ocak ayında arttı. SED ödemesi değiştirilirken okul öncesi çocuklara 2 bin 59 lira ödeme yapıldı.

Müjde...Müjde...Müjde...Hemen e-Devlet`e girin tık diye 3 bin 295 TL parayı alın!..İşte ayrıntılar...

Müjde...Müjde...Müjde...Hemen e-Devlet`e girin tık diye 3 bin 295 TL parayı alın!

3 BİN 708 LİRAYA KADAR ÇIKIYOR

İlkokula giden çocuklara 3 bin 90 lira, ortaokula giden çocuklara 3 bin 295 lira para veriliyor. Ortaöğretim çağında olan ve okumayan bir çocuğa 2.059 lira verilecek. Yükseköğretime giden bir çocuk için verilen miktar 3.708 lira oluyor.

Para, çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan ailelere gidecek ve çocuk bakımı ve beslenme yardımı için kullanılacak. Geçici SED Yardımı, yılın belirli zamanlarında hesabınıza yatırılır.

SED yardımları almak için, bağlı bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlüklerine, sosyal yardımlaşma derneklerine başvuru yapmak gerekiyor. E-Devlet üzerinden yapılan başvurular da kabul ediliyor.

SED ödemeleri alabilmek için; ödemeyi alacak olan çocuğun öğrenci belgesi ve sağlık belgesinin mutlaka verilmesi gerekiyor. Sosyal ve ekonomik destek ödemesi için başvuru dilekçesinin sunulmasıyla değerlendirme süreci başlıyor.

Müjde...Müjde...Müjde...Hemen e-Devlet`e girin tık diye 3 bin 295 TL parayı alın!

Bu ödemeleri almak için şu şartlar aranıyor:

Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.

1-2 çocuklu ailelere 350 TL, 3 çocuklu ailelere 450 TL, 4 çocuklu ailelere 550 TL ve 5 ve üzeri çocuklu ailelere 650 TL nakit ödeme verilecek.

Çocuk Yardımı bileşeninden destek almak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı e-devlet sistemi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla başvuru yapılabilir.

Kendini ihtiyaç içinde bulan ve bunu kanıtlayabilen herkes bu desteği alabilir. Sosyal destek yardımı alan kişiler bu yardım için başvuru yaptığında talepleri kabul ediliyor.

Gram altın Haziran ayında bu kadar olacak! Cüzdanını kapan herkes hemen şimdi kuyumcuya fırlayacak!
Aile Bakanlığı'ndan havalara uçuran son dakika müjdesi! Şimdi başvuran anında tık diye 3.336 TL alacak!
Konteyner evler ne kadar? 23 Şubat 2023 fiyat listesi...

Geri Dön