06 / 05 / 2024

Multi Development, 8 şehre yeni projelerle geliyor!

Multi Development, 8 şehre yeni projelerle geliyor!

Multi Development Türkiye ve 3 ayrı kıtada faaliyet gösteren İngiltere merkezli uluslararası gayrimenkul fon yönetim kuruluşu Area Property Partners tarafından 27 Mayıs 2009'da temelleri atılan ve proje değeri 1 milyar dolara ulaşan Marmara Forum, 4 bin k



Multi Development Türkiye'nin, İstanbul'daki ikinci Türkiye'deki dokuzuncu projesi Marmara Forum, 31 Mart'ta kapılarını açtı. Multi Development Türkiye ve 3 ayrı kıtada faaliyet gösteren İngiltere merkezli uluslararası gayrimenkul fon yönetim kuruluşu Area Property Partners tarafından 27 Mayıs 2009'da temelleri atılan ve proje değeri 1 milyar dolara ulaşan Marmara Forum, 4 bin kişiye istihdam imkânı sunuyor. Türkiye'de önemli bir ekonomik potansiyel bulunduğunu söyleyen Marmara Forum ve Forum İstanbul'un Genel Müdürü Joao Xavier "Türkiye gibi, iki yılda bu kadar büyük çaplı 2 proje hayata geçirdiğimiz başka bir ülke yok. Türkiye ile ilgili bir şey bu tabi ki, burada her şey çok hızlı gelişiyor, ekonomi de çok hızlı. Bu mantaliteyle de alakalı bir durum. Diğer ülkelere oranla bürokrasi daha hızlı işliyor" şeklinde konuşuyor. 2014'e kadar Türkiye'deki 9 projeye 5 farklı proje daha ekleyeceği bilgisini de veren Xavier, geliştirdikleri her projede, şehrin buluşma noktası olmayı hedeflerdiklerini belirtiyor."

22 milyon ziyaretçi hedefine koşuyor
Tüm projelerin kendi DNA'sı var. Biz Multi Development Türkiye olarak hazır bir konsept kullanmıyoruz" diyen Xavier şunları kaydediyor: "Bulunduğumuz şehirde alışveriş merkezimizin kentin lokal mimarisini ve sanatsal özelliklerini yansıtmasına önem veriyoruz. Ziyaretçilerimiz bulunduğu ortamı kendilerine yabancı hissetmemeli, bu sebeple yerel malzemelerin kullanıldığı, yerel mimarlar ile ilerlediğimiz projelerimiz oluyor. 3 ayrı kıtada faaliyet gösteren İngiltere merkezli uluslararası gayrimenkul fon yönetim kuruluşu Area Property Partners ile geliştirdiğimiz Marmara Forum'u 31 Mart'ta açtık. Açıldığı ilk hafta sonu 300 bin ziyaretçiyi ağırladı. Nisan sonunda bu rakam 1,8 milyon ziyaretçiye ulaştı. Yılsonuna kadar hedefimiz ise 22 milyon ziyaretçiye ulaşmak."

1 milyar $ proje değeri
Türkiye'de 9. İstanbul'da 2. Proje
Toplam 135 bin m2 kiralanabilir alan
59 futbol sahası büyüklüğünde 375 bin m 2 inşaat alanı
22 futbol sahasına eşit 135 bin m 2 kiralanabilir alan
Günde ortalama 2 bin kişinin çalıştığı 691 günde tamamlanan proje
30 asansör, 46 yürüyen merdiven
Türkiye'nin en fazla markaya sahip alışveriş merkezi. 350'ye yakın marka
16 sinema salonu

350'den fazla marka
Carrefoursa'nın 13 bin metrekare alana kurduğu ve Türkiye'deki ilk konsept hipermarketini içinde barındıran Marmara Forum'da Bauhaus, Tepe Home, Saturn, Cinebonus, Boyner, YKM, D&R, H&M, C&A, Play Bowling, Teknosa, Zara, Marks&Spencer, Bimeks, LC Waikiki ve FLO da anchor marka olarak yer alıyor. Marmara Forum'da ayrıca Massimo Dutti'den Stefanel'e; Benetton'dan Mango'ya; Lacoste'tan Network'e, DKNY'den GAP'e ve Armani Kids'e; kadın, erkek, çocuk ve iç giyimde iddialı ulusal ve uluslararası markalar da bulunuyor.

16 sinema salonu var
13 bin metrekarelik bowling, sinema ve çocuk oyun alanlarıyla yenilikleri ve trendleri takip edenlere yönelik etkinlikleriyle bir cazibe merkezi olmayı hedefleyen Marmara Forum, aralarında REAL D ekrana sahip salonların da olduğu, toplam 16 sinema salonuyla yer alan Cinebonus ile Türkiye'nin en fazla salona sahip sinemasını bünyesinde barındırıyor. İstanbul'un en geniş Food Court alanına sahip Marmara Forum'da yer alan Mirano, Moe's, Mado, Popeyes, Tally Weijl gibi 65 farklı cafe ve restoranın yanı sıra, ilk kez bir alışveriş merkezinde Efes Pub Corner olacak. Ayrıca Midpoint ve Big Chefs teras katında Marmara Denizi eşliğinde konuklarını ağırlayacak.

8 Sırada yeni şehir var
Multi Development Türkiye'nin 2011 yılının ikinci yarısında hizmete açılacağı Forum Kayseri'den sonraki inşa ve geliştirme aşamasındaki projeleri Gaziantep, Elazığ, Diyarbakır, Çanakkale, Adana, Çorum ve Antalya.

Sabah Emlak


Geri Dön