27 / 04 / 2024

Multi Development Türkiye, Forum Gaziantep'i 2013'te açacak!

Multi Development Türkiye, Forum Gaziantep'i 2013'te açacak!

Multi Development Türkiye’den 6 yeni projesinden 4’ünün inşaatına başladı. Forum Gaziantep 2013’te kapılarını açıyor... 44.500 metrekare kiralanabilir alana sahip olan Forum Gaziantep’in yüzde 60’ı şimdiden kiralandı



Multi Development Türkiye, Güneydoğu’daki ilk projesini Gaziantep’te açıyor. 2013 Eylül ayında açılacak olan Forum Gaziantep, tarihi kent merkezi ve yeni yerleşim alanlarının birleşim noktasındaki konumu ile Gaziantep’in en prestijli ve güçlü çekim merkezi olacak. 44.500 metrekare kiralanabilir alana sahip olan Forum Gaziantep’in yüzde 60’ı şimdiden kiralandı.


Multi Development Türkiye, Forum Gaziantep i 2013 te açacak!


Gaziantep’in ardından yatırımlarını sürdürecek olan Multi Development Türkiye,  Forum Adana, Forum Diyarbakır ve Forum Çanakkale ile geliştirme aşamasında olan Forum Çorum ve Forum Elazığ projeleriyle Anadolu’ya yaklaşık toplam 1 milyar euro yatırım yapacak. Aktif ve yeni projelerle Multi Development Türkiye’nin toplam yatırım değeri 4.2 milyar euro'ya ulaşacak. 


Türkiye’deki Forum Alışveriş Merkezlerini çatısı altında bulunduran Multi Development Türkiye, 6 yeni projesi ile Türkiye’nin 6 kentini daha Forum markası ile tanıştırırken, ilk yatırımını Forum Gaziantep ile Güneydoğu’da yapacak.

 Multi Development Türkiye, Forum Gaziantep i 2013 te açacak!

Düzenlenen basın toplantısıyla yeni projelerini açıklayan Multi Development Türkiye CEO’su Hulusi Belgü, uzun süredir çalışmalarını yürüttükleri Forum Gaziantep projesi ile Güneydoğu’ya Forum markasını ve hizmet üstünlüğünü götürecek olmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

Multi Development Türkiye, Forum Gaziantep i 2013 te açacak!

Anadolu’daki potansiyelin çok önemli olduğuna dikkat çeken Belgü, “Bu potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu zengin toprakları işlemek de yeşertmek de bizim işimiz. O nedenle Multi olarak, yeni projelerimizle yüzümüzü Anadolu’ya döndük. Tüm alışveriş merkezleri yatırımlarında olduğu gibi biz de projelerimizi bankalardan sağladığımız finansal desteklerle hayata geçiriyoruz. Güneydoğu Anadolu’daki ilk yatırımımız olan Forum Gaziantep için Finansbank ile iyi bir ortaklık kurarak, bölgenin başarılı projelerinden birini yaratmak üzere birlikte yola çıktık ” dedi. 

Forum Gaziantep, Multi’nin Güneydoğu’daki ilk projesi

Ekonomik yapısı, tarihi zenginlikleri, turizm potansiyeli, üniversitesi ve büyükşehir statüsü ile Gaziantep’in Türkiye’nin en büyük ve değerli şehirlerinden biri olduğuna dikkat çeken Belgü, “GAP’ın kapısı konumunda bulunan şehir, çevresindeki 18 ili de ekonomik olarak etkisi altında tutuyor. Forum Gaziantep olarak, şehir ve kültür ile birebir uyumlu geliştirmekte olduğumuz projemizle, bu bölgedeki gelişimin bir parçası olmaktan mutluluk duymaktayız. Forum Gaziantep, Multi’nin Güneydoğu’daki ilk projesi olacak. Ardından Forum Diyarbakır ile bölgeye yatırımlarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Multi Development Türkiye, Forum Gaziantep i 2013 te açacak!

Gaziantep’teki kentsel dönüşümün simgesi Forum Gaziantep olacak


Son yıllarda Gaziantep’in bir değişim süreci geçirdiğine dikkat çeken Hulusi Belgü, “Böylesi büyük ve zenginliklerle dolu bir kentin ihtiyaçlarının farkındayız. Özellikle son dönemde hızlı bir kentsel dönüşüm süreci yaşayan Gaziantep’in, modern yapılanmalara ve kenti geleceğe taşıyacak projelere ihtiyacı var. 2013 eylül ayında açılması planlanan Forum Gaziantep de bu süreçte Gaziantep’in öncü projesi olacak” açıklamasında bulundu.


Forum Gaziantep’in yüzde 60’ı şimdiden kiralandı


Ulusal ve uluslararası zengin marka karması, bulunduğu kente değer katan etkinlikleri ve modern yaşam alanlarıyla Forum alışveriş merkezlerinin en yüksek ziyaret oranlarına sahip olduğunu ifade eden Belgü, “Forum alışveriş merkezlerinin yüksek ziyaret oranı, AVM’deki markalar için de büyük önem taşıyor. Bu nedenle henüz inşaat aşamasındaki Forum Gaziantep’in 44.500m2 kiralanabilir alanının %60’ı şimdiden kiralanmış durumda. Ulusal ve uluslararası en beğenilen markalar, tüm zenginliğiyle Forum Gaziantep’te yer alacak. Çok salonlu sinema kompleksi, eğlence alanları, süpermarket, yapı market ve restoranları ile Gaziantep’in alışveriş ve sosyal yaşamının kalbi haline gelecek olan Forum Gaziantep, kentin yerel mimari detaylarından da esinlenilen modern tasarımıyla da ferah ve keyifli bir alışveriş deneyimi sunacak” dedi. 

Multi Development Türkiye, Forum Gaziantep i 2013 te açacak!

Mükemmel lokasyonla kentin kalbi Forum Gaziantep’te atacak


120 milyon euro yatırım ile hayata geçirilecek Forum Gaziantep, tarihi kent merkezi ve yeni yerleşim alanlarının birleşim noktasında, kentin kalbinde yer alıyor. Gaziantep çevresinde yer alan konut, alışveriş alanları, tren istasyonu, kamu binaları, stadyum, mozaik müzeleri ile yoğun bir araç ve yaya trafiğinin olduğu konumuyla mükemmel bir erişilebilirliğe sahip. Bu özelliğiyle şehrin tümüne hakim olan Forum Gaziantep, kentin en prestijli ve güçlü çekim merkezlerinden biri olmaya hazırlanıyor.


Gaziantep’in ardından 5 proje daha kapıda


Multi Development Türkiye yatırımları Adana, Diyarbakır ve Çanakkale, sonrasında Çorum ve Elazığ’da açılacak 5 Forum projesi ile devam edecek. Forum Gaziantep’in açılışının ardından yeni projeleri önümüzdeki yıllarda aktif hale getirmeyi planladıklarını belirten Belgü, “Projelerimizi hayata geçirdikten sonra yaklaşık 1 milyon metrekare toplam kiralanabilir alanda 2.615 mağazaya ulaşacağız. Bu da sektörün yaklaşık %15’ine denk geliyor. Ekonomik anlamda ise Multi olarak yaklaşık 1 milyar euro daha yatırım gerçekleştirmiş olacağız ve toplam yatırımımız 4.2 milyar euroya ulaşacak. Bu miktarda yatırım aynı zamanda istihdam demek, ekonomik canlanma demek. Geliştireceğimiz 6 yeni proje ile yaklaşık 9.500 kişiye daha iş imkanı sağlayacağız. Bununla birlikte, tüm Forum Alışveriş Merkezleri’nde ortalama 35 bin kişiye ekonomik olarak destek sağlamak bizim için çok gurur verici. Diğer iş kollarıyla birlikte şehirlere getireceği ekonomik canlılık ise paha biçilmez nitelikte” dedi.

Multi Development Türkiye, Forum Gaziantep i 2013 te açacak!

Multi Development Türkiye


Multi Corporation’ın % 100 iştiraki olan Multi Development Türkiye, alışveriş merkezleri, ofis ve konutu da içeren çok amaçlı projeler geliştirip, bu projelere yatırım yapıp yönetiyor. 2004 yılından bu yana Türkiye'de 3,2 milyar Euro’luk yatırım yaparak 10 adet alışveriş merkezini faaliyete sokan, 4’ü inşaat halinde 2 geliştirme projesine sahip Multi Corporation, sahibi olduğu Forum Alışveriş Merkezleri’nde 25.000 kişiye istihdam sağlarken, inşaa ettiği 721.000 metrekarelik toplam kiralanabilir alan ile Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de sektör lideri konumunda yer alıyor. Geliştirmiş olduğu projelerinin konseptinin devamlılığını sağlamak ve yatırım değerini artırmak için alışveriş merkezlerinin yönetimini kendisi üstlenen Multi, bu başarılı yönetim anlayışı oluşturduğu projeleri ile uluslararası alanda pek çok ödüle değer görülüyor.


Yeni Forum Projeleri Hakkında


Forum Gaziantep 


2012 yılında inşaatına başlanan Forum Gaziantep; şehrin merkezinde yer alan lokasyonu, ulusal ve uluslararası markaları, eğlence olanakları ile kentin en prestijli ve güçlü çekim merkezlerinden biri olacak. Bir Alışveriş ve eğlence merkezi olarak tasarlanan projenin tasarımı modern özellikler ile birlikte yerel mimari unsurları da yansıtıyor. 44.500m2 kiralanabilir alana sahip olan proje, ulusal ve uluslararası pek çok mağazaya ev sahipliği yapacak. Forum Gaziantep’te çok salonlu sinema kompleksi, eğlence alanları, hipermarket, yapı market ve restoranlar ile yaklaşık 1500 araçlık otopark yer alacak. 


Forum Adana 


Adana’da alışveriş ve eğlence merkezi anlayışına farklı bir yaklaşım getirecek olan Forum Adana, yerel nüfus ve şehre gelen ziyaretçilere için önemli bir cazibe merkezi olacak. Açık meydanları, kapalı açık yürüyüş yolları ve galerileri ile çağdaş bir kent deneyimi sunmayı amaçlayan Forum Adana’nın yaklaşık 43.000m2 kiralanabilir alanında hipermarket, yapı ve teknoloji marketi, ulusal ve uluslararası markalardan oluşan 130 mağaza ve sinema salonları bulunacak. Forum Adana, ziyaretçilerine 1400 araç kapasiteli otopark alanıyla hizmet verecek.


Forum Diyarbakır 


Multi Development Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu’daki ilk projesi olan Forum Diyarbakır, 53.500m2 kiralanabilir alan ve 160 mağazasıyla Diyarbakır’ın ve bölgenin en büyük eğlence alanları ve alışveriş merkezi olacak. Sosyal ve kültürel aktiviteleri, eğlence alanları ve alışveriş olanakları ile keyifli bir yaşam merkezi sunmayı amaçlayan Forum Diyarbakır’da, hipermarket, yapı market, restoranlar ve kafelerin yanı sıra 1800 araçlık bir otopark da yer alacak. Forum Diyarbakır, bölge yerel mimarisinden esinlenerek tasarlanan iç avlusu, bazalt taşının kullanıldığı cepheleri ve kulesi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde mimarisiyle de dikkat çekecek. 


Forum Çanakkale 


38.000 m2 alan üzerine kurulacak olan Forum Çanakkale, şehir merkezinin güneyinde yer alacak. Üçgen formda hazırlanan proje, 31.000m2 kiralanabilir alanda 100 mağazaya sahip olacak. Tasarımı modern özellikler ve yerel mimari unsurlar içeren Forum Çanakkale’de ulusal ve uluslararası markalar, hipermarket ve sinema salonları bulunacak. Projede yaklaşık 1000 araçlık otopark hizmet verecek. 


Forum Elazığ 


Forum Elazığ, merkezi ve kolay ulaşılabilir konumu ile şehrin en yeni yaşam merkezi haline gelecek. 33.000m2 kiralanabilir alanda 100 mağazaya sahip olacak olan Forum Elazığ; hipermarket, ulusal ve uluslararası markalardan oluşan mağazaları, sinema salonları ile aynı zamanda bölgenin de çekim merkezi olacak.


Forum Çorum


Forum Çorum, 37.000 m2’lik proje alanıyla şehir merkezinde yer alacak. 3 katlı bir alışveriş ve yaşam merkezi olarak tasarlanan Forum Çorum; hipermarket, elektronik market, ulusal ve uluslararası markalardan ve sinemadan oluşacak. Forum Çorum, 37.000 m2 kiralanabilir alana ve 900 araç kapasiteli otoparka sahip olacak.


Geri Dön