19 / 05 / 2024

Multi Turkmall Philipp Holzmann'la ortak oldu

Multi Turkmall Philipp Holzmann'la ortak oldu

Mutli Turkmall inşaat devi Philipp Holzmann'ı İstanbul'a getirdi.



Multi Turkmall CEO'su Levent Eyüboğlu, dünya çapında faaliyet gösteren Almanya'nın dev inşaat şirketi Philipp Holzmann'la ortak şirket kurdu.

150 bin TL sermaye ile kurulan şirketin adı Philipp Holzmann İstanbul Yapı. 150 bin TL sermayeli şirket; konut amaçlı olmayan kullanıma yönelik  her çeşit bina inşa etmek için kuruldu.

Levent Eyüboğlu, Yorum İnşaat, Osman Ağca ve Philipp Holzmann Deutscland  Gmbh ortaklığında kurulan 'Philipp Holzmann İstabul' faaliyetlerini Altunizade'de  bulunan ofisinde yürütecek.

Abdelghani Regragui'nin yönetim kurulu başkanı seçildiği şirketin başkan vekiliğinde Levent Eyüboğlu, yönetim kurulu üyeliğinde ise Bernard  Claude Garcia ve Osman Ağca görev alıyor.

Philipp Holzmann İstanbul Yapı, her türlü inşaat taahhüt ve yapı işleri, resmi  ve özel binalar, toplu sosyal konutlar, prefabrik yapılar, zemin etütleri ve benzin  istasyonları inşa etmeyi planlıyor.

3B'nin müteahhiti

Arap dünyasındaki ingiliz Egemenliği'ni kırmak için Almanlar'ın geliştirdiği ünlü 3B planı kapsamında Berlin'den Bağdat'a demiryolu ile ulaşımın inşaat işleri  Philipp Holzmann tarafından gerçekleştirilmişti. Finansmanı Deutscebank tarafından gerçekleştirilen projenin Krupp firması raylarını döşemiş ve Siemens
ise elektrik tesisatları ile lokomotif üretimlerini sağlamıştı.

Seda Tabak/ Milliyet


Geri Dön