28 / 04 / 2024

Münir Karaloğlu: Ben doğmadan yapılmış binadan sorumlu tutulmam saçmalık!

Münir Karaloğlu: Ben doğmadan yapılmış binadan sorumlu tutulmam saçmalık!

Kendisinin 1964 doğumlu olduğunu hatırlatan Vali Münir Karaloğlu, " Ben doğmadan önce yapılan otelin yıkılmasından sorumlu olamam. Böyle bir saçmalık olamaz. " ifadesini kullandı.




Van depreminde yıkılan Bayram Oteli'nin altına kalarak hayatını kaybeden Selman Kerimoğlu'nun ailesinin Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı bireysel başvurunun ardından mahkemenin 20 bin lira tazminata ve dönemin yöneticileri hakkında soruşturma açılmasına hükmetmesine dönemin Van valisi olan Bursa Valisi Münir Karaloğlu tepki gösterdi.


Kendisinin 1964 doğumlu olduğunu hatırlatan Vali Karaloğlu, "Ben doğmadan önce yapılan otelin yıkılmasından sorumlu olamam. Böyle bir saçmalık olamaz." ifadesini kullandı.


Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Oteli'nin altında kalan 24 kişi hayatını kaybetmişti. Ölenlerden Selman Kerimoğlu'nun kişisel başvurusu üzerine davaya bakan Anayasa Mahkemesi devletin 20 bin lira tazminat ödemesine hükmetmişti. Ayrıca dönemin Van Valisi ve Afet ve Acil İşler Daire Başkanlığı (AFAD) görevlileri soruşturma açılmasına izin vermişti.


Ayrıntılı Haber


Geri Dön