14 / 05 / 2024

Murat Aksoy: Konut projelerinde markalaşma teslimden sonra başlıyor!

Murat Aksoy: Konut projelerinde markalaşma teslimden sonra başlıyor!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde gerçekleşen Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları'nda EgeYapı Proje Satış Müdürü Murat Aksoy yaptığı konuşmada konut projelerinde markalaşmayı getiren şeyin teslimden sonraki süreç olduğunu ifade etti....




Murat Aksoy'un Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları konuşması:


Ağaoğlu'nda başladım sektöre... Daha sonra Eroğlu Yapı, Torunlar, şimdi de Ege Yapı Batışehir projesindeyim... Şimdi konutta markalaşma dediğimiz zaman içinde bulunduğumuz konjonktüre göre 1. önemli unsur müşteri memnuniyeti müşteri satın aldığı günden teslime kadar olan süreç var bir de teslimden sonraki süreç var markalaşmayı getiren şey bence teslimden sonraki süreç. Öncesinde tabii ki iyi bir iletişim kurmanız beklenen şeyleri karşılamanız gerekiyor, prim yaptırmanız gerekiyor bir çok şey var ama teslimden sonra markalaşmaya geçiyorsunuz bence 1. ana unsur bu sonra söylediğimiz gibi projelerin prim yapması, insanlarla olan iletişiminiz zaten teslimden sonra iyi bir süreç geçirdiyseniz bir sonraki projenizde de görüyorsunuz marka olduğunuzu çünkü bu insanlara yeniden konut satıyorsunuz devam ediyorsunuz.


Satmak tabii ki zorlaşıyor, bunu hepimiz biliyoruz. Ben pastanın çok küçüldüğünü içinde bulunduğumuz dönem hariç pastanın çok küçüldüğünü düşünmüyorum ama pastadan pay alan kişilerin arttığını dolayısıyla dilimlerin küçüldüğünü düşünüyorum ama bu 1. sebep bir de tabi müşteri artık bizim 10 sene önce gördüğümüz müşteri değil çok daha bilinçli, ilk konutunu almıyor belki 3. 4. konutunu alıyor, ne olması gerektiğini nasıl teslim alması gerektiğini haklarının ne olduğunu çok daha iyi biliyor dolayısıyla bunların hepsi satmayı teslim etmeyi yaşatmayı zorlaştıran ama belkide işte kaliteyi artıran şeyde o.


Murat Aksoy: Konut projelerinde markalaşma teslimden sonra başlıyor!



Geri Dön