29 / 04 / 2024

Murat Demir: Çukurova turizm potansiyelinin çok az kısmını kullanıyor!

Murat Demir: Çukurova turizm potansiyelinin çok az kısmını kullanıyor!

Bölgenin turizm potansiyelini değerlendiren Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demir, Çukurova'nın potansiyelinin çok az kısmını kullandığını söyledi.



Bölgenin turizm alanında en güçlü yapılarından birisi olan Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demir ile Çukurova'nın turizmini ve geleceğini konuştuk. 


Çukurova'nın turizm potansiyeli nedir? 

Bölgede yaşayan her medeniyet, her din, her kültür çok önemli eserler bırakmış. Bu da bölgenin kültür ve inanç turizmi açısından potansiyelini gösteriyor. Elbette bölgenin tarih boyunca cazibe merkezi olmasının coğrafî, doğal nedenleri var. Yani tarih, kültürel ve inançsal miras, doğal güzellikler bir arada Çukurova'da. 


ÇEŞİTLİLİK VAR 


Çukurova yöresinin önemini anlamak için bütününü tanımak, bilmek, gezmek gerekiyor şu halde... 

Günümüzde, mesela inanç ve kültür turizmi açısından bakarsak, Hatay'ın, Antakya'nın Hıristiyan alemi için önemini biliyoruz. Tarsus ona keza. Antakya ve Tarsus'tan söz edip Silifke'yi, Mut'u atlayabilir misiniz? Hayır. Aynı şekilde îslam alemi açısından önemli olan merkezler de var bu yörede. Kaldı ki Çukurova yöresi, deniziyle, yaylalarıyla, kaplıcalarıyla turizmde çeşitlilik olanağı da sunuyor. 


Potansiyelin ne kadarını kullanabiliyor Çukurova?

Maalesef çok az kısmını kullanıyoruz. Hatay, Osmaniye,  Adana  tarihi ve kültürel miras açısından zengin, sağlık turizmi, yayla turizmi açısmdan zengin ama bunlar bütün olarak değerlendirilememiş. Mersin tarihi, kültürel miras açısından zengin, deniz turizmi, yayla turizmi için ideal ama Mersin de değerlendirilememiş. 


3 konuda acil çalışma şart 


Sizce çözüm ne? 

Öncelikle yapılması gereken şey tanıtım. Kendinizi anlatmanız tanıtmanız zaman alır ama tanıtımın mutlaka geri dönüşü olacaktır. 

Çukurova bölgesinin bu 3 konuda çalışma yapması gerekiyor. Eğer tutarlı, istikrarlı bir çalışma yaparsak Çukurova yöresi sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da en önemli turizm merkezi olur. 9 bin yıllık geçmişi olan, doğal güzellikleri, iklimi her bölgeye nasip olmayan bir bölgeden söz ediyoruz. 


Habertürk Egeli 


Geri Dön