28 / 04 / 2024

Murat Demir'den İnebolu Limanı açıklaması!

Murat Demir'den İnebolu Limanı açıklaması!

AK Parti üçüncü sıra Milletvekili Adayı Murat Demir, İnebolu Limanı konusunda Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı ile görüştüğünü, limanın üç kat büyütülmesinin hedeflendiğini söyledi.



İnebolu'da köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Demir, "inebolu Limanı eğer küçük kapsamlı bir proje olsaydı emin oiun onun karşısında ilk ben dururdum. Bunu her yerde de söyledim. Ama ben projeyi gördüğümde, o şartnameyi incelediğimde bu bölgedeki limanın yıllık kapasitesinin 900 bin tondan 2 milyon 700 bin tona çıkması hedeflenmiş ve bu sadece inebolu için değil Kastamonu için bulunmaz bir nimet, bulunmaz bir fırsat" diye konuştu. 


İhale şartnamesinde limanın büyütülmesine dair net bir koşul bulunup bulunmadığına değinmeyen, ancak üç kat büyütülmenin hedeflendiğini belirten Demir sözlerini şöyle sürdürdü: "Bölgede siyasi olarak kendilerine bir yol çizmeyi hedefleyen bazı siyasiler inebolu Limanını dillerine doladılar. Hem sizlerin kafalarını karıştırdılar, hem inebolu'nun kafasını karıştırdılar, hem de balıkçıların ciddi şekilde kafalarını karıştırdılar. Geçen hafta balıkçılarımızla görüştük, orada anlattık. Ben işim icabı denizciyim. Dünyanın her noktasındaki limana. Çin'den Kore'ye, Hong Kong'a, Singapur'a, Hindistan'a, Endonezya'ya kadar dünyanın bütün limanlaDemir'den liman açıklaması rina gitmiş bir kardeşinizim. Çünkü işim icabı liman ve gemi ekipmanları yapıyorum. Geminin, limanın, konteynırın, Ro-Ro'nun ne işe yaradığını çok iyi biliyorum. Ama bazı siyasi arkadaşlar Ro-Ro'nun ne işe yaradığını bilmeden burada konuşuyorlar. Konteynır ne işe yarar bunu bilmeden konuşuyorlar. Buraya teklif veren firmalar da öyle azımsanacak firmalar değil. Bir tanesi Çelikler Holding Türkiye'de en önemli projeleri alan firmalardan bir tanesi. Bir diğeri de Ekol. Türkiye'nin en büyük lojistik firmalarından birisi. Taşımacılıkta, deniz sektöründe konteynır hattı kuran bir firma. Ekol gibi bir firma eğer inebolu Limanı için teklif vermişse bazıları bilmez ama ben çok iyi biliyorum. 


Çünkü o firmayı iyi tanıyorum. Ce-Ka inşaat firması da büyük bir firma. Bunların şu anda Özelleştirme İdaresi'nde teklifleri alındı, dosyaları inceleniyor. Önümüzdeki hafta açık artırmayla ihaleye çıkılacak. Bana şunu söyledi:Özelleştirme idaresi Başkan Yardımcısı. Siz aydınlanın diye söylüyorum. Çünkü siyaseten gerek basında, gerekse ortalıkta bu İnebolu Limanı çok polemik konusu oldu. Bölgenin belediye başkanı bizzat geldi ve kendisine izah ettik. Ne olacağını, nasıl olacağını kendisi bitiyor. Her şeyi biliyor ama burada anlatılanlar çok farklı." 


İHTİYAÇLAR BURADAN GİDERİLECEK" 

Murat Demir, sözlerini CHP'ye yönelik eleştirilerle sürdürürken şöyle dedi: "Bir diğer parti CHP'nin de temsilcileri istanbul'dan kalkıp acaba biz bundan ne çıkartabiliriz bu liman üzerinden deyip de araştırma yapıp bilgi alan bu arkadaşlar da limanın ne olduğunu pek bilmezler, bilmek istemezler. Hani, Saray'a gitmek istemedikleri gibi. Ama buradaki liman büyüdükten sonra örneğin buraya 50 bin tonluk gemi geldi. Bu 50 bin tonMurat Demir, İnebolu'daki muhtarlar toplantısının ardından Kastamonu Merkezdeki esnafları ziyaret ederek sorunlarını, öneri ve şikayetlerini not aldı. Ardından da AK Parti'nin diğer iki adayı Hakkı Köylü ve Metin Çelikle birlikte Tosya'ya giderek muhtarlarla yapılan toplantıya katıldı. 

Kastamonu Gazetesi


Geri Dön