Murat Hazinedar'a haksız mal varlığı davası!
Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve meclis üyesi Çetin Kırışgil’e haksız mal edindikleri gerekçesiyle dava açıldı. Savcılık, Hazinedar ve Kırışgil için 8 yıl hapis ve 10 milyon para cezası talep edildi...
İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılan CHP'li eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve meclis üyesi Çetin Kırışgil hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açıldı.
Sabah'tan Dilek Yaman'ın haberine göre; iddianamede, 30 Mart 2014'te Beşiktaş Belediye Başkanı olarak seçilen Murat Hazinedar ile bazı meclis üyelerinin "görevleri sırasında haksız mal edindikleri", "mal bildiriminde beyan ettikleri malların gerçeği göstermediği", "gerçek mal varlıklarını sakladıkları" ileri sürüldü. Hazinedar'ın üzerine kaydettirmediği gibi yine mal bildiriminde gösterilmeyerek mal varlığının gizlendiği tespit edildi.
İçişleri, Haziran 2018'de Hazinedar ile meclis üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil için görevden uzaklaştırma kararı vermişti. Hazinedar'ın, FETÖ ve yolsuzluk soruşturmaları kapsamında, mal varlığına yönelik yapılan incelemede kamu malının özel şahısların menfaatine kullandırılması ve bunun karşılığında haksız kişisel menfaat temin edilerek görevi kötüye kullandığı iddia edilmişti.
Adliyede ifadesi alınan Murat Hazinedar'ın, kapatılan FETÖ yayın organlarına destek verdiği ileri sürülmüştü.
İŞTE VURGUN ÇARKI
Mülkiye müfettişlerinin hazırladığı raporda, Beşiktaş Belediyesi'nde büyük bir vurgun çarkı kurulduğu ve Hazinedar ile Belediye Meclis üyesi Çetin Kırışgil'in malvarlıklarında açıklayamadıkları artışlar olduğuna dikkat çekilmişti. Raporlarda ayrıca; Beşiktaş Belediyesi'ne imar ve işyeri açmak için başvuran çok sayıda esnaf ve işadamından büyük miktarlarda "bağış" adıyla milyonlarca TL istediği de tespit edildi.
Sosyetik aile Gülmanlar'ın sahibi olduğu Ortaköy'deki Nest Konakları sitesinde imar planında park alanı olarak görülen 3 dönümlük kamu arazisine yüzme havuzu, tenis kortu ve basketbol sahası yapılmasına göz yuman Hazinedar'ın, bu kıyak karşılığında Gülmanlar'ın Bodrum'da inşa ettiği lüks Doğalkaya evlerinden 2.5 milyon euroluk villa satın aldığı ileri sürülmüştü. Villanın tapusunu üzerine almadığı ifade edildi. Hazinedar ayrıca çocukluk arkadaşı, tekstil işçisi Engin Denizli adına 2015'te bir paravan şirket kurdurdu. Hazinedar'ın bu şirket adına Ortaköy ve Arnavutköy'de 2 adet altı dükkanlı villa ve 2 katlı apartman satın aldırdığı da belirlenmişti. Beşiktaş Belediyesi CHP'li Meclis üyesi Çetin Kırışgil'in de bir medya şirketine ortak olduğu halde ortaklığını belirtmediği bazı şirketlerde gizli şekilde ortaklıklarının olduğu, kayıt dışı paraların Hazinedar'a iletilmesine aracılık ettiği ifade edildi.
İki şüphelinin, "Mal bildiriminde bulunulması, rüşvet ve yolsuzluklarla mücadele kanunu" kapsamında 8 yıla kadar hapsi ve 10 milyon liraya kadar ağır para cezasına çarptırılması talep edildi. Savcılık, Hazinedar ve Kırışgil'in cezalandırılmaları halinde ceza süresi kadar; kamu hizmetlerinden yasaklanmasını istedi.