18 / 05 / 2024

Murat Kılıç: 706 dönüm arazi mera vasfından çıkarıldı!

Murat Kılıç: 706 dönüm arazi mera vasfından çıkarıldı!

Üçüncü Kısım Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Murat Kılıç, yönetimi devraldıktan sonra gerçekleştirdiği faaliyetleri paylaştı. Kılıç, son 1 yılda olumlu gelişmelerin kaydedildiğini vurguladı.



Murat Kılıç, yönetime geldikleri günden itibaren gerçekleştirdiği faaliyetleri paylaştı. Kılıç, son 1 yılda olumlu gelişmelerin kaydedildiğini vurguladı.


Konu hakkında yazılı açıklamalarda bulunan başkan Kılıç, Sınırlı meslek gruplarını kapsayan ana sözleşmemizi Karma sanayideki meslek gruplarını kapsayacak şekilde genişletip unvan değişiklini yaptıklarını söyledi. Üye sayısının 500’ü aştığını belirten Kılıç, “Yönetime geldiğimizde 45 olan üye sayısını şuan 500 üyeye çıkarmış bulunmaktayız” dedi.


“706 DÖNÜM ARAZİ MERA VASFINDAN ÇIKARILDI”

Kılıç, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde mera vasfında olan 706 dönümlük arazi sözü alınıp söz konusu arazi mera komisyonu tarafından mera vasfından çıkarılıp Başbakanlığa gönderilmiştir.Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından teknik heyet gelip yer incelemesi sonucunda araziye olumlu raporu tarafımıza vermişlerdir.Bu aşama sonucunda bütün resmi kurum görüşleri Bingöl İl Özel idare nezdinde Başkanlığımız tarafından toplanmıştır. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün tuttuğu rapor sonucu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı paleosismoloji çalışma raporu istenmiştir.Paleosismoloji çalışma için Tunceli Üniversitesinden Öğretim Görevlisi Dr. Taylan SANCAR ile anlaşmaya varılmış olup ve bu çalışma yapılıp rapor sonuçları alınmıştır.Zemin Etüdü için jeoloji mühendisleri ile sözleşme yapılmış ve zemin etüdü yapım çalışmaları devam etmektedir.Plan Kote, parselasyon ve imar planı için harita mühendisi ile sözleşme yapılmış. Ve plan kote çalışmaları bitmiştir. Yardımlarından dolayı Kalkınma Bakanımız Sn. Cevdet Yılmaz’a BingölValimiz Sn. Yavuz Selim Köşger’e Bilim Sanayi ve Teknoloji il Müdürü Sn. Mesut İlhan’a Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğüne,Bingöl Küçük Sanayi Sitesi Başkanı sn. Saim Yayan’a teşekkür ediyoruz.Ayrıca yönetim kurulumuzdaki arkadaşlara öz verili çalışmalarından dolayı Teşekkür ederiz.”


Çapakçur Gazetesi


Geri Dön