19 / 05 / 2024

Murat Kurum tek tek açıkladı: Gaziantep İslahiye'de afet konutları hızla yükseliyor! Teslimler 1 yıl sonra! 

Murat Kurum tek tek açıkladı: Gaziantep İslahiye'de afet konutları hızla yükseliyor! Teslimler 1 yıl sonra! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep İslahiye'de afet konutlarının hızla yükseldiğinive teslimlerin de 1 sene sonra yapılacağını belirtti. 



Konutlar yöresel mimariye ve dokuya uygun şekilde yapılıyor 

Bakanlıktan yapılan son dakika yazılı açıklamada ise Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen 11 ilde yeni şehirler inşa edildiği, bu kapsamda yatay mimariye önem verildiği ve zemin artı 4 katı geçmeyecek şekilde konutların inşa edilmesinin hedeflendiği vurguladı. 

Afet konutları, yöresel mimariye ve dokuya uygun şekilde hayata geçiriliyor. 

Murat Kurum tek tek açıkladı: Gaziantep İslahiye de afet konutları hızla yükseliyor! Teslimler 1 yıl sonra! 

Bu kapsamda, Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 3 bin 421 konutun ihalesi tamamlanırken, 2 bin 306 adet konutun da inşasına start verildi. 

Gaziantep İslahiye'de 17 bloktan ve 399 daireden meydana gelen  projelerin zemin artı 4 katlı ilk blokunda tünel kalıp çalışması da ilk kazmanın vurulmasından 40 gün sonra bitirildi. 

Tamamlanan blokta, ahşap işleri ve iç tesisat çalışmalarına geçildi. Diğer bloklardaki temel ve uygulama işlemleri çerçevesinde ise toplam 2 kat çıkılırken, binalar deprem yönetmeliğine, ilgili mevzuatlara uygun ve sağlam şehirler kurma planıyla hayata geçiriliyor. 

Murat Kurum tek tek açıkladı: Gaziantep İslahiye de afet konutları hızla yükseliyor! Teslimler 1 yıl sonra! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremden etkilenen illerde inşa edilecek kalıcı konutlar ile ilgili geçtiğimiz günlerde yaptığı bir başka açıklamasında da "Neymiş? Afet konutları 1 yılda bitemezmiş. BİTECEK!" demişti.

Bakanlıktan gelen son dakika açıklamasında da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta 11 şehirde eş zamanlı olarak ilk etapta 17 bin 902 konutun temellerinin atıldığı da anımsatılmıştı.

Deprem bölgesinde yeni tedbirler alındı! DASK sahibi olmayanlara da kredi verilecek: Detayları AFAD açıklayacak!

700 bin kamu işçisine müjdeli haber geldi! Son dakika maaş zammı belli oldu! Kamu işçileri hemen bakın!

Beklenen Marmara depremiyle ilgili ürküten açıklama! Prof. Dr. Bektaş, tek tek anlattı! 7'den büyük deprem olur mu?


Geri Dön