29 / 04 / 2024

Murat Kurum: Tüm binalarda hasar tespiti yapacağız! 

Murat Kurum: Tüm binalarda hasar tespiti yapacağız! 

İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki deprem bölgelerinde inceleme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, konutların inceleneceğini ve bütün binalarda hasar tespitlerin yapılacağını belirtti.



Dün öğle saatlerinde İzmir'in Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.6 şiddetindeki deprem için çalışmalar devam ediyor. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; deprem sırasında Batman'da bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, toplantılarını iptal ederek İzmir'e gitti. Deprem bölgesinde inceleme yapan Kurum,  "Konutları inceleyeceğiz, bütün binalara girerek hasar tespit çalışmalarını yapacağız" dedi.

Şu zamana kadar 100 vatandaşın kurtarıldığını belirten Kurum, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: 

"56 bin kişi kapasiteli mobil beslenme ünitelerimiz şu an alanda. Ağır hasarlı binalar için taşınma yardımı yapılacak.Binasına giremeyecek, eşyasını alamayacak vatandaşlarımıza eşya yardımı yapılacak.17 binamızda yıkım gerçekleşmişti, arama kurtarma faaliyetleri şu an 8'inde devam ediyor.  Sahada fiilen yaklaşık 5 bin arama kurtarma personeli çalışma yürütüyor.Vatandaşlardan ricamız, hasar tespit ekiplerinin çalışmalarını tamamlamasından sonra binalara girmeleri. Yıkılma riski olan binalar var"

100 vatandaş kurtarıldı 

Depremin olduğu andan itibaren 100 vatandaşın daha kurtarıldığını söyleyen Murat Kurum, yıkılan veya yıkılma riski bulunan ağır hasarlı binalara ilişkin bütün vatandaşlarımıza kira yardımı yapılacağını açıkladı. Kurum ayrıca TOKİ'nin kalıcı konutların yapımı için AFAD'la koordinasyon halinde hem yerinde hem de rezerv alanlarda süreci başlattığını açıkladı.

Murat Kurum: Hasarlı binalara girmeyin!


Geri Dön