27 / 04 / 2024

Murat Şirin: Adana'daki oteller istenilen doluluk seviyesine ulaşamadı!

Murat Şirin: Adana'daki oteller istenilen doluluk seviyesine ulaşamadı!

Murat Şirin, yaptığı açıklamada, yeni otel yatırımlarının Adana' da istihdam açısından sevindirici olmasına karşın, doluluk oranlarında istenilen seviyelerin yakalanmamış olmasının da otel sahiplerini düşündürdüğünü belirtti.



TÜRSAB  Adana  BYK Başkanı Şirin Park Otel Yönetim Kurulu Üyesi Murat Şirin, Adana'daki otel yatırımlarının ihtiyacın çok üstünde olduğunu söyledi. 


Şirin, yaptığı açıklamada, yeni otel yatırımlarının işsizliğin yoğun olarak yaşandığı Adana'da istihdam açısından sevindirici olmasına karşın, doluluk oranlarında istenilen seviyelerin yakalanmamış olmasının da otel sahiplerini düşündürdüğünü belirtti. 



Yatak Kapasitesi İhtiyacı Aştı Şirin, otellerdeki yatak kapasitesinin ihtiyacı aştığını ve doluluk oranlarının da istenilen düzeyde olmadığını ifade ederek, kentteki otel yatırımlarının 40"ı aştığını 6000 yatak kapasitesine karşın yıllık baz da günlük konaklamanın ortalama 1800 konaklama olarak gerçekleştiğini bununda tüm otellerin 3'te l'e yakın dolu 3'te 2'sinin boş olduğunun anlamına geldiğini söyledi" Oteller Dengeli Büyümeli Otellerin dengeli büyümesi gerektiğini belirten Murat Şirin "Makul fiyatlarla, verginizi ödeyerek otelinizi yürütmeye çalışıyorsanız, bir yıl içinde yiizde 50" nin üzerinde doluluk olması gerekiyor ki kazanılan para size kaybettirmesin, masraflarınızı karşılasın. Para kazanmak istiyorsanız, yüzde 60' ın altına düşmemeniz lazım. Hiçbir yerde hiçbir otelin senelik doluluğu yüzde 100" ii bulmaz" diye konuştu. 



Adana Kumarhane Kenti Olmayacak Adana'ya yapılan otellerin hiçbirinin dışarıdan gelen yatırımcılar olmadığını tamamının Adanalı iş adamlarımız tarafından yapıldığını altını çizen Şirin kumarhaneler geliyor masalı gerçek olsa idi başta Kıbrıs ta ki otel sahiplerinin adana ya otel yapmak için sıraya girmiş olmaları gerekmez miydi kaldı ki böyle etik olmayan olamayan bir kavramın adanalı dürüst iş adamlarımıza yakıştırılması üzücü bir yaklaşımdır..


Posta Çukurova Gap 


Geri Dön